【瑜伽褲拜山捱批】林芊妤發起30日瑜伽褲行動:我鍾意着咩衫係我話事

2022年10月06日07:00

林芊妤(Coffee)人紅是非多,言行曾多次惹來爭議,例如全裸與3歲囝囝浸浴、否認有P圖修腰、因為囝囝被踩「唔得意」而向網民還拖等。Coffee日前與家人上山拜祭先人,因為穿著瑜伽褲而被批評,指她「拜山都著瑜伽衫(褲)」、「佢個個性就係咁,喜歡人睇,驚死人唔認得佢呀嘛」,亦有網民揶揄「仙人都會睇得好開心」、「死人要睇,生人都要睇」。

Coffee不同意這些說法,指自己當日由山腳行到山頂,登高也算是運動,現場亦有很多其他女性穿著瑜伽褲。她更出長文反擊,認為「係香港女仔著leggings輿論一直冇減退過,好與壞各執一詞,某部份人更加將「女仔着瑜伽褲」貼上壞標籤。但我唔明白點解着自己鍾意嘅衣著出街,都要俾人討論?如果你覺得我哋着得唔靚,又貼身又肥又露,難道我哋又一定覺得你嘅衣着好好睇?」

Coffee更因而發起連續30日leggings行動,揚言不論出席任何場合都會穿著leggings:「我想講喺呢個世界上需要討好嘅人就只有自己,自己鍾意着咩出街唔到其他人理(只要合法)。既然點著都會被標籤既話,我著我嘅事,由我自己標籤。我決定嚟一個 ‘30days of leggings’,無論食飯行街去Event去買餸,任何諗得出嘅場合都着leggings(情況許可既話)。我要話俾所有人聽我鍾意着咩衫係我話事,唔係你。」

林芊妤Coffee:我有嘢講🙋🏻‍♀️

係香港女仔著leggings 輿論一直冇減退過

好與壞各執一詞

某部份人更加將『女仔著瑜伽褲』貼上壞標籤

但我唔明白點解著自己鍾意嘅衣著出街

都要俾人討論?

如果你覺得我哋著得唔靚又貼身又肥又露

難道我哋又一定覺得你嘅衣著好好睇?

我想講喺呢個世界上需要討好既人就只有自己

自己鍾意著咩出街唔到其他人理(只要合法)

既然點著都會被標籤既話

我著我嘅事,由我自己標籤🙋🏻‍♀️

我決定嚟一個 『30days leggings challenge』

無論食飯行街去Event去買餸

任何諗得出嘅場合都著leggings

我要話俾所有人聽我鍾意著咩衫係我話事🙋🏻‍♀️唔係你🤫

歡迎大家呢30日

每日都去我嘅IG Story highlight

睇我著唔同既瑜伽褲出街🤩🫰

(如果夠瑜伽褲嘅話🪖)

我要為所有鐘意著瑜伽褲出街嘅女仔出返啖氣🤘🏽(包括我)

#本來我性格比較隨和

#佛都有火系列

#互相尊重 -- 林芊妤Coffee

From:微博/林芊妤Coffee

From:微博/林芊妤Coffee

From:微博/林芊妤Coffee

From:微博/林芊妤Coffee

 

 

 

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽