【價錢】Samsung Z Fold4 有地方減價賣 $13245

2022年09月18日23:02

Samsung Z Fold4 推出時的售價是 $14598,但 Samsung 一路以來都是降價快,現在的最新價格已經降至 $13245。Samsung Z Fold4 功能上雖然唔算最強桿,但如果想要的話,不妨睇左我地嘅評測後再作決定。

Samsung Galaxy Z Fold 4 對比上代機身長度慢慢縮短,感覺上係細部左,機身由於用左 Armor 鋁合金,所以比上代輕左 7g,即是 263g 重,對比只有國內發售的摺螢幕手機小米 Xiaomi MIX Fold 2,兩者重量只差 1g,都已非常接近大尺寸的直身螢幕手機。

Samsung Galaxy Z Fold 4 的機面螢幕尺寸明顯較 Samsung Galaxy Z Flip 4 大,所以使用 Samsung Galaxy Z Fold 4 的機面螢幕,已經可以完善操作整部手機,反而通話時如果打開了摺螢幕,就要摺合先可以用聽筒通話。

Samsung Galaxy Z Fold 4 規格為現時最高效能的 Snapdragon 8+Gen 1 CPU,12GB RAM,最高 1TB ROM,Antutu 跑分有 988,841 分,對比同級的手機跑分成績已回覆正常。4400 mAh 電量,在 PCMark 3.0 使用時間測試,只有約 11 小時 21 分鐘的成績,使用時間都係唔長,入手後有必要帶定個尿袋出街。

Samsung Z Fold4最新售價:$13245更詳細評測請看:【開箱評測】Samsung Z Fold 4 摺疊手機:變化少,但你 _ _ 會買嗎?

此文章全文發佈於 【價錢】Samsung Z Fold4 有地方減價賣 $13245。

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽