【價錢】Samsung S22+,香港最低 $6500

2022年09月10日14:42

Samsung S22+ 一睇就吸引,但唔想俾 $7280 去買嘅話,其實有無其他選擇呢?當然有,一係就等二手,再唔係就依家啦!最新依家市場已經有人賣緊 $6500 ,比正價的 $7280 有 $780減價。想入手的話,今次未必係一個好機會,但都不失為一個機會。至於買唔買得過,梗係要睇左我地嘅 【開箱評測】Samsung S22+ 手機:可能係最實用,最平衡的 _ _ _ 旗艦 再作決定啦。

Samsung Galaxy S22 Ultra 雖然擁有特大 6.8 吋螢幕,但機身過闊,拎上手用會覺得幾大部,Galaxy S22+ 反而在大螢幕手機取得更好的平衡,機身採用較細的 6.6 吋螢幕,不過機身重量與體積有一個更出色的平衡。

Samsung Galaxy S22+ 運行 One UI 4.1,除了不支援 S-Pen 外,都已支援所有 Galaxy 手機的主要操作功能,包括 Dual Messenger、安全資料夾、連接 Windows 電腦、DeX Mode、RAM Plus 記憶體擴充 (最多 8GB)。螢幕則加入自動切換刷新率功能,可從 48Hz-120Hz 之間切換。

Samsung Galaxy S22+ 都是配備 Snapdragon 8 Gen 1 CPU,設 8GB 及 256GB ROM,Antutu 跑分有 885045 分,都屬 Android 機頂級成績。連接方便支援 5G、WiFi 6E 及 UWB 技術,後者可做到更細緻的物件定位,如要使用 Galaxy SmartTag+ 等找尋失物配件,就要使用對應 UWB 的手機。

Samsung S22+最新售價:$6500更詳細評測請看:【開箱評測】Samsung S22+ 手機:可能係最實用,最平衡的 _ _ _ 旗艦

此文章全文發佈於 【價錢】Samsung S22+,香港最低 $6500。

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽