【大爆內幕】過年被某台要求到食肆派利是 鄧兆尊:不過利是係我出

2022年08月06日07:00

鄧兆尊近年是自由身,除了TVB節目外,又不時到ViuTV和香港開電視的任節目嘉賓。他日前到網上電台節目做嘉賓時,就表示:「大台始終幾唔好都好,內部管理好好,我之前返TVB拍修哥(胡楓)大壽個節目,5、6部攝影記一齊去拍,啲嘢好快!」

相反ViuTV內部溝通好有問題:「約我六點去到,點知一去到就話大家要放飯,我坐兩個鐘頭等佢放飯,冇所謂,但佢內部溝通好有問題,管理層要做吓嘢!」又表示,曾被某台拖足40日先收到騷錢!

兆尊繼續分享一件更過分的事:「過年有一個台搵我,話想帶歡樂,叫我突擊去幾間食肆派利是畀食客,不過利是係我出,仲要係請埋啲人食飯,當開工飯,三圍人!」

兆尊最終回覆對方,指希望可以廣邀記者同場:「你個台做啲嘢咁先進,真係要畀其他電視台認識仿傚一下!點知佢之後唔理我!」

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽