旺角美食:【旺角良心抵食café 午市套餐$80有找 食物水準高 位置隱世可望鬧市景色】- little fresh café bar

2022年05月24日18:24

呢間位於旺角的樓上café,主打法式西餐,食物水準超高,份量多之餘,價錢更是超親民,平日的午市套餐只需$80以下。法式甜酒雞扒配甜酒汁薯條,雞扒大份而且有油香又不會過膩,十分嫩滑多汁,甜酒醬汁亦十分開胃,擺盤精美,打卡都好靚。香草蕃茄汁海蝦燴意大利扁意粉的蝦肉鮮甜彈牙,配料更有其他海鮮,面層灑上少許芝士粉更添風味。餐廳雖然在鬧市中,但環境寧靜,大玻璃窗口更可以居高臨下望到旺角市景,下午時分陽光灑入,有悠閒好chill的感覺。想支持下良心café同試性價比超高的高水準西餐,不妨到訪支持啦!

▲法式甜酒雞扒配甜酒汁薯條($78)

▲雞扒嫩滑,份量大,配上甜酒汁,味道好出色,薯條是幼身的,炸到脆卜卜,有灑辣粉在面頭,好惹味

▲香草蕃茄汁海蝦燴意大利扁意粉:蝦肉鮮甜彈牙,配料更有其他海鮮,配上酸甜茄醬好開胃。

▲黑松露吞拿魚燴長通粉:黑松露香味突出,吞拿魚及長通粉份量多,十分飽肚,灑上芝士粉更有風味。

Little fresh café bar

地址:旺角登打士街36號恆威商業中心18樓

營業時間:12:00-02:00

訂座電話:39043889/60109165

文字來源:香港人遊香港/圖片來源:@cheshirecat.foodie、@eatingchingching

The post 旺角美食:【旺角良心抵食café 午市套餐$80有找 食物水準高 位置隱世可望鬧市景色】- little fresh café bar appeared first on 香港人遊香港.

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽