【個樣冇變過】歐倩怡驚人凍齡 短裙擘髀晒靚腳

2021年12月16日07:00

41歲的歐倩怡為湊仔女早已淡出幕前,近年成功考獲學士及碩士學位,成為營養師,偶然也會出席公開活動。這天她為品牌拍攝造型照,穿上紅色tube dress的她樣子沒變過,完全不像年過四十,更擘髀大騷美腿。網民留言大讚她「靚到dum一聲」,又指裙子很得意似聖誕禮物!

微博香港娛樂:【【兩件頭泳衣】曬結實腹肌及長腿 #歐倩怡#教大家減肚腩】歐倩怡早前表示,已經完成食物及營養學榮譽理學士課程,更開始攻讀碩士課程,冀成為一名註冊運動營養師。
她自己亦身體力行,利用自己的知識好保持身體健康,日前她就在社交平台大騷成果!見她穿上兩件頭泳衣,大曬結實腹肌及長腿:「我呢套新泳衣一著出嚟就俾人笑我似……大家估嚇似乜?」
同時她亦分享了8個減肚腩小貼士:
1. 去便便有困難,好容易形成肚腩,建議多飲水,多吃蔬菜水果,可以食益生菌去調整腸道健康及set一個時間,每日都要空出來比自己去廁所。
2. 戒食高糖食物及飲品,如果唔係為咗運動訓練食高糖,真係好多轉曬做皮下脂肪㗎。
3. 做帶氧運動➕Abs training. 帶氧運動係消脂,而增加肌肉量可以幫助修型外,休息嘅時候仲繼續消脂。
4. 低GI (升糖指數)嘅碳水化合物係可以幫助控制體重嘅,再配合少食多餐,好快見效。
5. 建議餐後嗰1小時去散步,唔散步都唔好hea喺梳化唔郁,搵啲嘢做行下走動下。
6. 留意自己坐立姿勢,要常常稍作挺胸收腹。
7. 增加肌肉量。
8. 選擇糙米、黑米飯、意粉、粉絲及穀麥類,少吃白飯白麵包。
-- 微博香港娛樂

From:微博/微博香港娛樂

From:微博/微博香港娛樂

微博香港娛樂:【【愈活愈年輕】41歲#歐倩怡#曬素顏泳照分享健康貼士】41歲的歐倩怡(Cindy)近年已修畢營養學課程,現時已成為專業營養師,她不時都在網上分享健康飲食貼士,望能幫助一眾網友。日前Cindy曬出自己的素顏泳照,見她保養得宜,皮膚狀態亦十分好!她寫道:「好多人努力做運動,想練番少少成績 最近有啲 ​ -- 微博香港娛樂

From:微博/微博香港娛樂

 

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽