「登神CP」新戲 AL變主動保護內斂Edan

2021年11月14日03:00
■Edan一直都和毛姐拍檔開工,當晚終於和Anson Lo合體,三人來個開心合照。

【星島日報報道】(星島日報報道)呂爵安(Edan)與盧瀚霆(Anson Lo)這對「登神CP」與影后級的毛舜筠(毛姐)合作新戲《過時過節》,開拍接近一個月,飾演「母子」的Edan和毛姐不時有互動,反而充當Edan好友的Anson Lo低調開工,直到日前煞科日三人才聚頭!

MIRROR成員近年相繼進軍電影界,繼姜濤、柳應廷和毛姐合演英皇電影《阿媽有咗第二個》後,Edan與Anson Lo同樣孖住毛姐演出以親情為主題的新戲《過時過節》。據知情人士透露:「今次這套戲主要講親情,Edan戲入邊名字叫陽,毛舜筠會演佢媽咪,Anson Lo就會演佢的Best friend『雀仔』,兩個兄弟合作開遊戲公司,不過戲入面他們兩個的相處模式就與現實相反,Anson Lo會充當一個比較主動活躍嘅角色,處處出面維護Edan,而Edan就比較內斂。雖然Anson Lo同毛姐今次冇對手戲,但毛姐真係好錫佢哋,一有時間就會探班,俾啲意見佢地!」

「登神CP」再度合體拍攝新戲消息一出,粉絲們大叫期待,新戲拍攝大半個月終於煞科,Anson Lo、Edan和毛姐齊齊現身粉錦公路營盤村拍攝外景,以曲髮加冷帽新造型出場的Anson Lo,與紮辮、露出額頭打扮的Edan,這配搭十分新鮮。當日兩人有多場對手戲,先拍完車上交談戲分,再轉回屋內拍攝,由傍晚時分工作到凌晨時分,期間聽到劇組人員齊齊大呼多謝Anson和Edan,相信是二人齊齊「萬歲」、慰勞劇組。

在休息時間,Edan和Anson Lo爭取時間與導演和工作人員繼續交流,Anson Lo更與前輩毛姐拍照留念,當Edan經過時,Anson還主動拉埋Edan來個三人合照,兼傾到雞啄唔斷,完全冇代溝!拍到凌晨2點多,Anson Lo先收工,留下Edan繼續拍攝到朝早6點,捱了一夜的Edan仍精神奕奕,和劇組人員齊齊開香檳慶祝煞科,之後繼續去開工。

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽