【獲激讚好乖】曾因太文靜令老師唔知點 炎明熹去廁所不忘作曲

2021年08月04日07:00

炎明熹(Gigi)與其歌唱老師高晨維一起接受電台訪問,高晨維Gigi讚不絕口,盛讚她幾乎全校最乖,叫她做的事都有做到,不只做齊功課,更三個月內學識結他自彈自唱。談到Gigi很靜,高晨維坦言:「佢跟我學咗4年,頭1、2年都唔知佢點咁,冇反應,因為佢唔講嘢,但後尾就打開心扉。」

Gigi表示參賽是個很好的歷程,讓她學習與其餘14位學員溝通,不擔心文靜性格會影響幕前工作:「會積極學習,唔會諗蝕唔蝕底。」有傳她將推出個人單曲,她指要等公司安排,若然成事會很開心,又自言平日有作曲,有時會在廁所哼歌並馬上記下。

微博香港娛樂:【【聲夢傳奇】演唱會爆滿 炎明熹欠下飛債:大家夾埋得幾十張】《聲夢傳奇》眾學員包括#炎明熹# 、#姚焯菲# 、鍾柔美等在尖沙咀出席活動。他們將於旺角麥花臣舉行《聲‧夢飛行 FIRST LIVE ON STAGE》演唱會,加開至三場後仍然爆滿。炎明熹受訪時表示,自己好開心,但亦因此欠下飛債:「很多朋友都問我取門票,我不好意思說沒有,但我哋自己都冇乜飛,好似大家夾埋得幾十張。」 -- 微博香港娛樂

From:微博/微博香港娛樂

 

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽