【價錢】Samsung S21 Ultra 行貨售價回落至 $7 _ _ _

2021年07月12日00:21

Samsung S21 Ultra 作為今年 Android 陣營的最強手機,售價當然都好高,但相比去年已經有少少回落,而依家嘅賣價再稍稍回落少少,香港行貨去到 $7,975,水貨則是 $6,595。以價格來講確係有一定吸引力的。至於買唔買得過就可以睇下我地嘅評測再作決定:【開箱評測】Samsung S21 Ultra:3倍+10倍光學變焦可用達 30倍

Samsung Galaxy S21 Ultra 回歸原點,採用純黑色機背為主調,鋼琴面的中框,配搭上簡約而有型格。主相機的感光元件比 Galaxy S21 更大,而且還有潛望鏡頭,主相機凸出機背的情況比 Galaxy S21 更多亦可以理解。

Samsung Galaxy S21 Ultra 應用 6.8 吋 2K+ AMOLED 螢幕,螢幕即使調整至最高解像度,亦支援 120Hz 刷新率,比起上代需要將解像度調整至 FHD+ 更進一步。唔講唔知今次 Samsung 在螢幕採用全新有機材料,提高電子在有機材料層中的移動速度,從而大大提升發光效率,所以可以達到 1500 nit 亮度,對比度達到 3,000,000 比 1,色彩飽和度亦比以往提高 100%。不過,在日光下使用 Galaxy S21 Ultra,依然是有反光與亮度不足的情況。

此文章全文發佈於 【價錢】Samsung S21 Ultra 行貨售價回落至 $7 _ _ _。

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽