灣仔美食:【食過必定再訪!超高質西餐廳 必食招牌特濃豆腐芝士餅 啖啖都係豆香】- Moreish Malt
2021年06月02日17:10

在觀塘的人氣西餐廳,繼於紅磡開分店後,最近又在灣仔開分店了!見他開咁多分店,就知佢咩料啦!皆因他的價錢合理,而且質素極高,是朋友聚會、生日或其他節日慶祝的佳選。店內主打意大利、美國等西式菜,其中店家的蟹肉帶子龍蝦汁意大利闊條麵,就是以傳統意大利的做法製成,所以口感比平時吃到的闊條麵更煙韌有咬口。而店內最受歡迎的為他們的招牌特濃豆腐芝士餅,賣相如藝術物一樣精緻,而味道令人滿足;豆腐蛋糕於市面不常見,蛋糕口感綿綿,而且啖啖充豆香,味道適中不會膩口。店內種種食物賣相與味道兼備,真係睇得又食得!

▲燒加拿大有骨豬鞍($248):豬鞍粉嫩多汁,而且沒有太多筋部,脂肪亦較少;配菜為罕見的蘋果蓉,所以不會膩口。

▲蟹肉帶子龍蝦汁意大利闊條麵($178):闊條麵軟硬適中,煙韌有咬口,帶子大大粒,再配上龍蝦汁和蟹肉,口感豐富,味道一流。

▲經典自家製牛肉漢堡($158):烘過的麵包內夾一塊,多汁又有咬口、肥瘦適中的牛扒,再配上燒烤醬,食落好惹味。

▲招牌特濃豆腐芝士餅($78):豆腐蛋糕於市面不常見,蛋糕口感綿綿,而且啖啖充滿豆香,味道適中不會膩口。

Moreish Malt

地址:灣仔駱克道33號美國萬通大廈地鋪(鐵站灣仔站C出口)

營業時間:星期一至日12:00-21:00

文字來源:香港人遊香港/ 圖片來源:@ hk.foodmap , @ feedmelikemichelin

The post 灣仔美食:【食過必定再訪!超高質西餐廳 必食招牌特濃豆腐芝士餅 啖啖都係豆香】- Moreish Malt appeared first on 香港人遊香港.

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽