坪洲cafe:【悠閒風Cafe 令渡假感升級!推出多款輕食!牛角包/蘋果酥/肉卷/蛋糕】- Island Table Grocer Café
2021年05月20日00:34

遠離市區,到本地不同的小島上過一個周未,最怕就係捱低質又貴嘅餐廳。而位於坪洲,就有一間價錢親民,又高質的Café。Island Table Grocer Café走一身素白清新的文清風,店面雖小,但食物選擇豐富,提供多款輕食和飲品。其中London Fog為店家的招牌飲品,飲落去有好香嘅玫瑰花味,同淡淡的伯爵茶香,口感順滑,兩者調配出令人心曠神意的和諧感。另外店家亦推出Apple Turnover這一款,在市區內的café 好罕見的輕食。難得到坪洲一遊的話,就必定要到Grocer Café一食了,令渡假感加倍!

▲ London Fog($42):這是店內的招牌飲品,飲落去有好香嘅玫瑰花味,同淡淡的伯爵茶香,兩者調配出令人心曠神意的和諧感。

▲Apple Turnover($23):蘋果味超香,唔會太甜,外皮鬆軟;而且這款菜式市區內的café 非常少見,值得一試。

▲ Croissant($20):牛角包雖然普遍,但此家的依然出眾,外脆內軟,而且牛油味濃!

▲Island Table Supreme Pizza($55):即叫即焗的Pizza,邊脆脆的,而且配料豐富又多元,仲要係自家製的。

Island Table Grocer Café

地址:坪洲坪洲永興街9C號地舖

營業時間:星期三至五10:00-18:00;星期六、日9:00-17:00

文字來源:香港人遊香港/ 圖片來源:@ piggies_foodies , @ foodievez

The post 坪洲cafe:【悠閒風Cafe 令渡假感升級!推出多款輕食!牛角包/蘋果酥/肉卷/蛋糕】- Island Table Grocer Café appeared first on 香港人遊香港.

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽