嘉玲《真.三國》戲服百萬打造
2021年04月17日03:00
■嘉玲的服飾造型以天價打造。

【星島日報報道】(星島日報報道)由周顯揚執導兼監製的新片《真‧三國無雙》請來了王凱飾演要角「曹操」,並由視帝黎耀祥為角色作粵語配音,今次配音是祥哥首次和周顯揚合作,正身在內地的祥哥表示:「我一直好欣賞周導演,今次合作開心嘅,至於難唔難聲演呢?因為片內嘅曹操比較年輕,唔係傳統框框嘅曹操,同埋周導演係用另一角度去睇,所以都帶咗啲新意同創作喺入面。嗰日周導演嘅說明同要求好清楚,所以配得好快,希望導演滿意,希望部戲成功啦。」

劉嘉玲在電影中飾演鑄劍堡堡主,其霸氣造型亦曝光,據說嘉玲姐的戲服是特別訂製,服飾的質料十分特別,成本昂貴高達7位數,花了一個月時間全人手製造。另外,新片一眾演員手持兵器對壘,周顯揚為此請來林迪安擔任動作指導,更特別欣賞韓庚的演出,他說:「呢部戲拍之前一直健身,到完成後再拍我另一部戲《我們永不言棄》都係健身,足足年幾兩年。韓庚好有心做,拍《真》片一早進組去攝影棚練耍關刀,耍得幾好,動作唔錯,佢係舞蹈出身拿捏動作好快。

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽