荃灣美食:【芝士瀑布!兩倍芝士手拉Pizza!連續5年!得到韓國消費者投票好評!】- Pizza Maru Hong Kong
2021年04月13日11:59

位於荃灣西的韓國人Pizza Maru ,在韓國自2010年連續5年被韓國消費者投票評為「最佳年度品牌」!Maru主打西韓Fusion菜,賣店為「兩倍芝士」的手拉Pizza!而且仲有多款口味的炸雞可供選擇,是一間芝士、Pizza同炸雞混於一身的餐廳,一次滿足你三個願望!最受港人歡迎的為芝加哥系列的Pizza,每款Pizza都可以拉出芝士瀑布!睇得又食得!炸雞方面,更可一次過揀兩款口味,其中蒜香甜辣和蜂蜜牛油味,更是店家的招牌口味,味道濃厚,炸雞外脆內軟,難怪咁多人鐘意啦!

▲薯角炭燒雞肉芝加哥($189):炭燒雞肉好香好Juicy,而芝士味唔會蓋過雞肉味,味道均勻。

▲牛油果烤肉簿餅($108):牛油果Pizza好少見,而且芝士份量極多,拉絲吸引之餘,絕對係真材實料。

▲ 肉醬千層麵($118):常見的口味,但有不一樣的滋味,芝士控必食的一道菜。芝士份量多到好似食緊芝士撈麵咁。

▲ 半半口味炸雞($218/12件):一次過可以食到兩款口味的炸雞,上圖為店內招牌口味,蒜香甜辣x蜂蜜牛油味。蒜香味款醬汁濃稠,蜂蜜味款超甜不膩,兩款口味都咁好食!

Pizza Maru Hong Kong

地址:荃灣楊屋道1號荃新天地1期UG樓28及30號舖

營業時間:星期一至日12:00-22:30

路線:港鐵荃灣西站 A1 出口, 港鐵荃灣西站 D 出口

文字來源:香港人遊香港/ 圖片來源:@ vanessafoodiary , @ food_stoppp

The post 荃灣美食:【芝士瀑布!兩倍芝士手拉Pizza!連續5年!得到韓國消費者投票好評!】- Pizza Maru Hong Kong appeared first on 香港人遊香港.

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽