【入行30年】古巨基尋訓練班同學盼圓夢 與袁文傑一樣凍齡不老
2021年04月01日07:00

古巨基自從去年榮升人父後,不時在社交平台分享全家福和湊B日常,父愛滿瀉。昨天他突然貼出一張舊照,是30年前參加無綫藝員訓練班時與同班同學拍下的大合照。雖然相中人數眾多,但是不少網民仍一眼就找出了基仔,還發現袁文傑也在其中,大讚兩人樣貌多年不變,猶如吃了防腐劑。

基仔上載這張相片,其實是想尋人。他指當年大家只有Call機,因此現在已經與部分同學失去聯絡,希望今次能找齊全班同學再次重聚,一圓他入行30年的願望。

From:微博/古巨基LeoKu

基仔留言:「30年前的3月,一班年輕人因為緣份在一個訓練班裡成為同學。哪個時代我們只有Call機,所以現在這群朋友仔仍未能齊全集合於短訊群組。如果你哋認識相中我嘅同學仔,或甚至你係相裏面嘅其中一個而與我們失聯,請喺這個post下面話我知可以點樣聯絡番佢/你,大家嘅重聚係我入行30年嘅一個願望。耐心期待#唔知乜嘢係call機嘅話請上維基百科睇吓啦#入行30週年之尋人啟事#希望疫情快啲完可以為這個30年做啲嘢記錄下#下雨天總掛念從前」

古巨基LeoKu:三口子一致的笑容,
無價!

這個笑容,
給我無窮無盡的力量。

2月14
情人節快樂❤️
能有妳和Kuson真好❤️

#Kuson的笑容##第2個三人情人節# ​
-- 古巨基LeoKu

From:微博/古巨基LeoKu

 

 

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽