【靚媽圍爐】關心妍張美妮曾為懷孕煩惱 孫慧雪分享祖傳懷孕「秘技」
2021年03月08日11:31

關心妍(Jade)、孫慧雪及張美妮三位星級靚媽近日為網台新節目《靚媽圍爐》擔任主持,一起分享當人妻人母後的苦與樂,育兒資訊心得及婆媳關係。現時38歲的孫慧雪與老公育有一兒子,一家三口十分幸福,但原來早在結婚之前,雪雪就發現自己患有「子宮肌腺瘤」,嚴重影響生育,雪雪分享了當時的心情:「看醫生嘅時候就已經同我講冇得生,跟住我就喺醫院度爆喊,成個人好似跌咗入去個黑洞入面。」最後雪雪試過打停經針、排卵針,不斷去找醫生診症,「打停經針打到去一個假嘅更年期,係好真實,係真係會有『潮熱』。」

其實節目上的三名媽媽孫慧雪、關心妍和張美妮亦曾為懷孕而煩惱,更試過不少「偏方」;例如張美妮試過計算排卵期去提升懷孕機會、亦嘗試過用加料熱水泡腳,結果卻令自己連續多晚失眠;關心妍更因為虛不受補,導致心律不正又要重新調理;不過最誇張的仍是雪雪嫲嫲教的祖傳「秘技」:「佢哋(行房完)話要唔好落床,然後雙腳要向上,維持十幾分鐘。」

關心妍國際歌迷會:#關心妍[超話]##ChillGOOD# 節目《靚媽圍爐》出爐喇
小朋友有胎前記憶?👶🏻
大部分小朋友友擁有雙重性格?👦🏻👧🏻
今晚9點,由三位靚媽主持同大家分享佢哋嘅真實經歷🤗 @關心妍 @孫慧雪Snow @張美妮

靚媽圍爐 育兒資訊 心得分享
雙重性格 胎前記憶 性格複製 ​
-- 關心妍國際歌迷會

From:微博/關心妍國際歌迷會

From:

關心妍:今晚九點《靚媽圍爐》EP2 生仔秘笈,同大家分享暖宮心得 👍🏻
https://youtu.be/1pbCasX2TgI
-- 關心妍

From:微博/關心妍

 

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽