【為轉運叩頭1000次】被指食軟飯兼醜樣 袁偉豪不解:層樓我唔使供咩?
2021年02月23日07:00

袁偉豪為麥玲玲及林盛斌的節目《Master's Talk 師父有請》擔任嘉賓,講到藝人借運之說,他表示曾有問米婆指他前世得罪人,遮了半塊面,因此出道頭10年事業都完全沒有起色,最終他當天口中唸住對方的姓氏叩頭道歉1000次。叩頭之後,他即有機會加入無綫,事業慢慢轉好。

From:微博/denceyu

袁偉豪直認與張寶兒一起後承受不少壓力,皆因女方家境富裕:「其實我唔睇嗰啲報道真係冇嘢,睇咗反而唔開心,入到外父屋企有乜好驚?我唔會驚,反而睇完報道之後唔舒服,唔舒服係點解要咁講我呢?有時唔係我想去睇,係唔知邊個轉來轉去彈出嚟我手機,多少影響自己情緒。」他

袁偉豪激動表示,自己也有份賺錢供樓,卻有被嘲醜樣:「因我性格好硬頸,乜嘢都駁嘴,所以耐唔耐就出聲講啲嘢,我有自己睇法,你哋覺得係咪係,再講真,咁層樓我唔使供咩?我都要搵錢,我都要keep好個樣出嚟,點知又被你班人話面膠、醜男。」不過袁偉豪表示負面新聞未有動搖他與張寶兒的關係,皆因外父外母欣賞他自己捱出事業,並認為只有他才能治到張寶兒。

From:微博/微博娛樂

新浪娛樂:#袁偉豪結婚# 據港媒爆料,TVB藝人@benjamin袁偉豪 與張寶兒將在今天簽字結婚。有媒體聯繫兩人,暫未得到回復,聯繫袁偉豪新劇工作人員,對方表示不知道袁偉豪今日結婚,但這兩天他向劇組請了假。據悉,袁偉豪曾出演《使徒行者2》《On Call 36小時》等,在今年9月求婚成功。恭喜!#袁偉豪張寶兒結婚# ​ -- 新浪娛樂

From:微博/新浪娛樂

From:微博/新浪娛樂

From:微博/新浪娛樂

 

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽