【紙婚紀念】C君黃天頤食足兩個鐘 飽到要外賣帶走
2020年12月15日07:00

C君與黃天頤日前結婚一周年紀念,不過由於C君當日凌晨4點已經出門,加上現時晚市禁堂食,兩人唯有收工後在家煮大餐。曾經亮相烹飪節目的天頤笑言:「唯有又出動我收埋咗嘅功力」、「意粉其實好考功夫」,又自爆其實C君負責買餸菜兼煎扒。

香港TVB資訊台:結婚1周年 C君留家玩煮飯仔慶祝

組合農夫成員C君與太太黃天頤結婚1周年紀念,由於疫情關係2人未能外出大肆慶祝一番,需要在家玩煮飯仔慶祝,但無令愛意減卻反而來得更為溫馨。黃天頤表示:「時光未央,歲月靜好,現世安穩,念你如初。紙婚快樂,繼續Happy wife Happy life。」

她表示丈夫凌晨4點便外出開工,收工后食肆亦已未能堂食,唯有又出動她收埋了嘅功力入廚,她表示:「啲野(嘢)系佢買,個扒系佢煮,我煮咗個意粉,意粉其實好考功夫。」網友大讚2人相當恩愛,愛是這樣甜。 -- 香港TVB資訊台

From:微博/香港TVB資訊台

From:微博/香港TVB資訊台

From:微博/香港TVB資訊台

這天兩人去酒店食飯補祝「紙婚」,天頤更大爆C君又為符合餐廳Dress code,特地穿了一件有兩條領的衫:「事前討論咗dress code之一「無領衫」嘅定義, 結果佢著咗件兩條領嘅衫以防萬一」。兩人食足兩個鐘,大讚是食過最精彩的一餐,又稱飽到晚餐都吃不下,C君飽到要將整個芝士拼盤外賣帶回家。

 

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽