【遙距送禮】與黃貫中分隔兩地 朱茵49歲生日獲 劇組送「驚」喜
2020年10月27日11:23

朱茵日前迎來49歲生日,向來家庭行先的她,近日為電影《雨打芭蕉》長駐內地開工,無奈與老公黃貫中(Paul)和愛女黃鶯分隔兩地,不過壽星女仍然集萬千寵愛在一身,除了獲愛人隔空送歌,劇組更精心炮製「驚」喜派對,令她好不感動。

朱茵連日來忙於為電影趕工,就連生日也在拍攝中度過,提到兩位摯愛,她笑指老公早已「遙距送禮」:「囡囡同老公向來都好重視我生日,噚晚我收夜,收工已經到咗生日,不過因為網絡問題,接唔到老公電話,令佢好焦急咁搵我,最後佢唱咗生日歌俾我聽,今日亦都唱咗,所以我帶住愉快嘅心情開工。其實喺工作中度過生日係一個好兆頭,寓意全年富足圓滿。」

雖然與摯愛小別,但女神絕不孤單,昨日更獲劇組送上「驚」喜:「成組人叫我入房,好嚴肅咁同我講,今日嘅戲要重拍,我心諗:『唔好啦,就快煞科喇,唔想浪費大家嘅心血。』但係佢哋講得好有說服力,我又覺得係喎,啲光好似唔連戲,最後佢哋仲差啲發火!點知工作人員突然播咗段片,內容係《雨打芭蕉》嘅劇照、我喺片場嘅快樂片段,令我好感動。」與劇組朝夕相對接近一個月,感性的朱茵直呼不捨,「雖然仲有幾日先煞科,但係我已經好唔捨得呢班好努力、而且熱愛電影嘅年青人,佢哋係我身邊嘅小天使。」

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽