尖沙咀美食:【超流心花生醬西多+爆谷魚柳 !搞鬼騎呢菜名!太子良心店分店!】- 竹青亭
2020年09月25日22:08

呢間位於尖沙咀的餐廳係太子良心店青花亭的新搞作,店內以竹做主題,寓意不必依賴他人,都可以彎而不折來祝福年青人。呢到餐牌好搞鬼,睇完有時都唔知食咩好似「鱈魚粟粟你好嗎」、「雲吞~他他要進來了」、「阿妹進來了」等,好彩下面會有解釋。當中的你真係西多士,是西多配雲尼拿雪糕,中間係濃濃花生醬切開會流晒出嚟超吸引。而鱈魚粟粟你好嗎,是黑鱈魚配爆谷係因為主廚睇電影時食爆谷突然覺得爆谷的甜和魚的鮮好夾所以就有呢味菜式,口感好獨特。

鱈魚粟粟你好嗎($258):即係粟米汁加黑鱈魚柳配爆谷。粟米汁和香草的突出魚的鮮甜配爆谷的甜和口感好獨特。

你真係西多士($82):西多配雲尼拿雪糕,中間係濃濃流心花生醬,超吸引。

雲吞~他他要進來了($86):薑蔥醃三文魚他他,炸脆咗的雲吞片配橙味乳酪醬。

如果太多豬豬味加啲菠蘿正到痺($268):美國豬鞍配菠蘿牛油汁酸酸甜甜,肉嫩多汁。

薑撞豆腐($54):薑、豆腐和牛奶,口感滑溜,仲可以美顏。

清熱酷,你值得擁有($49):含有青瓜的梳打,清熱解毒一流。

竹青亭

地址:尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A及B號鋪

電話:3104-0075

文字:香港人遊香港 圖片:wishao.hk

The post 尖沙咀美食:【超流心花生醬西多+爆谷魚柳 !搞鬼騎呢菜名!太子良心店分店!】- 竹青亭 appeared first on 香港人遊香港.

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽