尖沙咀掃街:【即叫即炸!正宗西班牙Churro專門店 !必食經典肉桂味】- Twist Buckle
2020年08月26日10:48

尖沙咀呢間小食店是來自美國的兩位店主為了分享他們的童年回憶而開,賣的就係正宗西班牙Churro即係俗稱鬼佬油炸鬼。他門還特地由西班牙買部Churro專門機器,每一條都係即叫即炸,新鮮製造。經典原味外層灑滿玉桂砂糖仲可以加上傳統焦糖牛奶醬和煉奶醬等。除此之外,還提供了多款糖衣口味,包括抹茶、榛子。Churro仲可以配雪糕,一冷一熱口感層次更豐富。

▲ 經典原味Churro,即叫即炸外脆內軟。

「Crunchy Matcha」 : 用上抹茶糖衣加上彩虹糖碎,色彩繽紛。

「Hazel Lah」 用上榛子醬糖衣和榛子碎,口感豐富。

「Aloha」 : Churro配上雲尼拿軟雪糕、芒果粒粒和熱情果醬。

「Cookie Monster」 : Churro配上曲奇和朱古力醬。

Twist Buckle

地址:尖沙咀漆咸道南29-31號

文字 / 圖片來源:香港人遊香港

The post 尖沙咀掃街:【即叫即炸!正宗西班牙Churro專門店 !必食經典肉桂味】- Twist Buckle appeared first on 香港人遊香港.

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽