【48歲生日】囝囝學叫「爸爸」 古巨基:已收到最好生日禮物
2020年08月19日11:47

去年年底榮升做爸爸的古巨基,昨日度過了他48歲的生日。因近日疫情的影響,古巨基為了囝囝健康著想,自2月開始未踏出過家門,甚至連他的生日亦選擇留在家中與囝囝一起度過。昨日他分享了一短囝囝學叫「爸爸」的短片,並坦言兒子的一句「爸爸」已經是最好的生日禮物!

他分享感言話:「多謝你給我的生日禮物,讓我笑不攏嘴也滲出眼水的一句:爸爸。 我又大一歲了。其中一個願望是我要一直身體健康。我要每天抱你吻你。我要每天陪你一起玩玩具。我要每天裝古靈精怪逗你笑。我會教你學走路。我會教你打機。我會教你做個善良的人。我會很樂意聽你的心情。我會很樂意陪你笑陪你哭。我會很樂意陪你做任何事,任何時候只要你需要我。我一定要身體健康。 #Ilovekuson #願大家都平安健康 #願地球早日康復 #古sir育兒手記 #stayhome」

古巨基LeoKu:多謝你給我的生日禮物,讓我笑不攏嘴也滲出眼水的一句:爸爸。

我又大一歲了。
其中一個願望是我要一直身體健康。
我要每天抱你吻你。
我要每天陪你一起玩玩具。
我要每天裝古靈精怪逗你笑。

我會教你學走路。
我會教你打機。
我會教你做個善良的人。

我會很樂意聽你的心情。
我會很樂意陪你笑陪你哭。
我會很樂意陪你做任何事,任何時候只要你需要我。

我一定要身體健康。

#Ilovekuson##願大家都平安健康##願地球早日康復##古sir育兒手記##stayhome# http://t.cn/A6UnoGiZ -- 古巨基LeoKu

From:微博/娛樂鮮報

From:微博/娛樂鮮報

From:微博/娛樂鮮報

From:微博/娛樂鮮報

From:微博/娛樂鮮報

honeybear蜜糖熊:@古巨基LeoKu 擔心愛兒睡姿 通宵更門外侍候
2020年8月17日 即時新聞

古巨基和太太Lorraine的兒子Kuson在去年年底出世,由於疫情關係,基仔過去數個月都留在家中抗疫,專心照顧太太和Kuson。今日商台節目《雲妮鍾情》播出古巨基訪問,大談湊仔心得。

基仔指這個是錄音訪問,事關他沒有這麼早起身,他說:「我要半夜凌晨睇住囝囝瞓覺,因為囝囝最近比較反瞓,有時佢會瞓瞓嚇趴咗喺度,佢又未識轉番身,佢又唔會喊,咁我就好擔心,所以喺佢出世到而家咁多個月裏面,夜晚我都會陪住佢,我負責通宵更,睇住閉路電視,因為我唔喺佢間房,我怕我有啲咩郁到,有聲會嘈醒佢,所以我喺佢房門外,開住螢光幕,睇住閉路電視,一有咩動靜,例如佢趴喺度繼續瞓,我就衝入去將佢擺返好,呢個就係我而家做爸爸每日做嘅嘢。」

提到做爸爸心情,基仔說:「我會先講遇到老婆,要有幾多嘅緣份,先至喺千億萬人嘅人海裏面遇到,然後成為終身伴侶;而BB呢樣嘢就好神奇,佢喺呢個世界上根本冇存在,而為咗我同太太而出現嘅一個小天使。我記得自己第一眼見到佢嘅時候,我同佢細細聲講『我哋終於等到你嚟喇!歡迎你呀,小B!』」

#古巨基[超話]# @基本色-古巨基歌迷會 -- honeybear蜜糖熊

From:微博/honeybear蜜糖熊

From:微博/honeybear蜜糖熊

From:微博/honeybear蜜糖熊

盧嘉麗lily:#古巨基[超話]# 基仔哥哥,生日快樂🎂身體健康[心]家庭幸福[愛你] http://t.cn/RxRkg4o ​ -- 盧嘉麗lily

From:微博/盧嘉麗lily

From:微博/盧嘉麗lily

From:微博/盧嘉麗lily

From:微博/盧嘉麗lily

 

 

 

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽