東涌自助餐:【81折食4小時無限海鮮自助餐!任食波士頓龍蝦+生蠔+鱈場蟹腳+牡丹蝦刺身】
2020年07月09日13:56

海鮮控注意啦!東涌天際萬豪酒店最近重開自助餐,自助餐提供不少冰凍海鮮和刺身。除了每晚也提供生蠔、鱈場蟹腳、麵包蟹、牡丹蝦刺身、藍青口、翡翠螺和海蝦,星期五、六及日更有波士頓龍蝦、上湯龍蝦鉗、鮑魚汁扣海參,全部都係回本之選。女士們食多幾舊海參美顏之外,更可以食多兩碗「平民燕窩- 紅棗燉桃膠」,同樣有排毒、美顏之用。

另外搵緊Staycation朋友留意!由即日至2020年8月16日,單次消費滿HK$500或以上,即可獲得住房禮券乙張,可考慮食完自助餐即時入住酒店,房價有50% Off,仲可以免費房型升級和延遲退房至下午三點的升級禮遇。而未能即時入住酒店朋友仔,亦可於14日內以50%折扣預訂「Breakfast Delight」房間套餐 (預訂代碼:S4B),每張券可最多連續入住3晚。

81折買自助餐按此

自助餐熱食方面,有「香煎鵝肝」、由正宗印度人煮的「印度咖喱」和「印度烤餅」、「牛肋扒」、「沙參玉竹燉湯」、「上湯龍蝦鉗」、用大澳蝦糕製作的「蝦醬蒸豬腩肉」等。 刺身方面包括三文魚、吞拿魚、牡丹蝦、鯛魚、八爪魚等。而必食甜品則有炸鮮奶、即叫即整pancake及六款不同口味的Haagen-Dazs雪糕 ,當中更包括最新推岀的哈蜜瓜和芒果口味。

▲波士頓龍蝦充滿蟹膏。

▲加拿大鱈場蟹腳肉質鮮甜。

▲必食印度烤餅,非常薄脆,有入口即溶感覺。

▲海鮮有波士頓龍蝦、新西蘭生蠔、加拿大鱈場蟹腳、麵包蟹、牡丹蝦刺身、藍青口、翡翠螺和海蝦等。

▲沙參玉竹燉湯:有益氣生津、清心潤肺等功效,飲落清甜無味精,藥材味不重。

▲鮑魚汁扣海參:海參絕對是高營養價值的海產,每次都好快就被食客清空。

▲上湯龍蝦鉗:唔使慢慢拆肉,而且太大啖肉,必食之選!

▲蝦醬蒸豬肉腩:用上本地大澳嘅蝦醬

▲香煎鵝肝:鵝肝兩面都煎香,有外脆內嫩的口感

▲平民燕窩- 紅棗燉桃膠:糖水味道超級清潤,好養生!小編就食了三碗,但要注意不是人人都合適飲用,有腎病的朋友不宜飲用喔。

▲另一回本之選,Haagen-Dazs 雪糕,而且最新嘅芒果和哈密瓜味都有!

▲甜品種類亦好多,而且非常有創意。

▲加$138自由暢飲紅白酒及啤酒。

天際咖啡室自助晚餐

地址:赤鱲角香港國際機場航天城東路1號香港天際萬豪酒店大堂

電話:(852) 3969 2500

文字 / 圖片:香港人遊香港

The post 東涌自助餐:【81折食4小時無限海鮮自助餐!任食波士頓龍蝦+生蠔+鱈場蟹腳+牡丹蝦刺身】 appeared first on 香港人遊香港.

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽