陳煒揚言零底線益觀眾
2020年03月13日03:00
煒哥笑言自己沒有底綫,呼籲觀眾踴躍留言提供回饋方案。

【星島日報報道】無線劇集《法證先鋒IV》再次舉行宣傳活動,收視仍然高企,3月3日(第12集)七天跨平台收視錄得37.1點,平了首集收視紀錄。陳煒感激觀眾支持,並呼籲網民踴躍留言,提議眾演員回饋方案,笑言自己沒有底線。

劇集收視報捷,談到如何回饋觀眾?煒哥笑說:「唔知㗎!睇下網民有咩提議,可能叫我捐晒副身家呢!(你都照捐?)咁我都有底線嘅。」身旁的譚俊彥仍記得,早年《宮心計2》眾演員已試過展示泳裝照慶祝,他認為疫情底下,例如跑步、泳裝照等都不適合,應該要偏向多做慈善,藝人亦有責任發放正能量。黃浩然亦非常認同,呼籲網民多多留言提供建議,幕後收集意見後,再計畫如何實行,他說:「我哋成班演員都會派口罩,正如小青姐所言,我哋私底下都要多做善事。」

談到奧斯卡金像影帝湯漢斯(Tom Hanks)昨日公布,與太太影星麗達韋遜(Rita Wilson)證實在澳洲拍攝新片時確診新冠肺炎,問身為藝人可感擔心?黃浩然坦言感到震驚,陳煒更指演員應該是唯一不能戴口罩防疫的職業。譚俊彥則表示市民防疫已過了一段時間,發現開始有點鬆懈並提醒每個人都要繼續做好防疫工作,他說:「我每日都會同個仔睇NBA,依家連NBA都無得睇。」

此外,黃浩然提到有可能4月復課,笑指跟太太正在迴避此問題,笑說:「相信好多家長都係咁。喺屋企見到個仔食完飯都係就咁用手抹個嘴,邊會唔擔心?真係復課,再睇吓點配合學校。」

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽