台南新店:【芝士控必試!火山熔岩Pizza!】
2020年03月07日22:26

Woosaパンケーキ 屋莎鬆餅屋開到台南!

之前推出的空氣PANCAKE吸引到好多日本人同香港人紛紛到台灣試食,今次更特意推出以限定超療癒芝士火山熔岩Pizza,Pizza以火山造型作設計,中間大大的火山口裝滿香濃的芝士,將Pizza沾著芝士醬一齊食,可謂超級邪惡!Pizza本身亦加入特濃芝士,做出拉絲效果,務求裡裡外外都充滿芝士。

▲火山熔岩Pizza (NT$350):Pizza 6吋大,內餡也加入特濃芝士,是單店限定產品

▲中間的火山口裝滿金黃岩漿,薄脆Pizza沾著芝士醬一齊食

▲起司瀑布和牛堡(NT$310):是店內另一必試之選,店員會即場將鐵鍋上已燒熔的芝士倒在漢堡上。這個則在台北店都可以試到。

▲莓果塔冰淇淋鬆餅(NT$330):鬆餅入口濕潤柔軟,有雲朵的感覺。鬆餅用上神奈川小麥麵粉,全部即叫即做,每小時最多只能煎20份。另外,鬆餅系列隨PANCAKE附上一杯NT$130飲品,非常抵食。

屋莎鬆餅屋 台南三越中山店

地址:台南市中西區中山路162號2樓

電話:06-2227-525

文字來源:香港人.遊香港/圖片來源:Woosa

The post 台南新店:【芝士控必試!火山熔岩Pizza!】 appeared first on 香港人遊香港.

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽