【最強小三】于淼演活「霸氣女總裁」 獲讚又靚又有演技
2019年12月12日07:00

TVB台慶劇《多功能老婆》中,于淼飾演「霸氣女總裁」顏成功一角,在戲中介入楊千嬅與黃浩然的婚姻,被稱「最強小三」!于淼戲中為了令黃浩然離婚,開了一張$9,999萬的支票給千嬅,叫她離開,事後又繼續扮可憐,睇到觀眾眼火爆。

不過雖然角色不討好,但于淼演活「最強小三」,獲網民讚又靚又有演技,而且廣東話亦進步不少。

From:微博/香港TVB資訊台

From:微博/香港TVB資訊台

From:微博/港劇辣評社

 

From:微博/香港TVB資訊台

From:微博/香港TVB資訊台

TVB官方微博:【多功能老婆】精華 終極小三出現 用錢買男人?

Oh My God!!劍雄(黃浩然)終於出現喇!仲搵返老婆藍飛(楊千嬅),點知最後見藍飛嘅竟然係小三顏成功(于淼),佢呢個最強小三好可惡,刻薄說話都算喇,仲開張支票俾藍飛,想用錢買起男人,小編睇到眼火爆呀!如果你哋係藍飛嘅話又會點 -- TVB官方微博

From:微博/TVB官方微博

于淼出席宣傳活動時說:「劇入面我真係好霸道同任性,但都有可愛一面,所以係個好立體嘅人物,講我細個好鍾意王梓軒,但佢覺得我太大小姐,同黃浩然係合作夥伴,介入咗佢段婚姻,呢類角色從來未試過,之前多數演畀人蝦同好柔弱,所以今次真係過足癮。」

From:微博/港劇辣評社

From:微博/TVB新劇社

 

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽