【金宵大廈】回巢拍續集?李施嬅:要求原班底合作
2019年10月02日11:47

無綫劇《金宵大廈》雖然劇情恐怖又令人心寒,但故事引人入勝,開播後大受觀眾歡迎!有指,無綫已打算食住上,開拍《金宵大廈》續集,但由於李施嬅今年四月初已離巢,並已與簽約荷里活經理人公司,不少工作亦已落實,令《金》續集出現了不少變數。

From:微博/香港TVB資訊台

雖然李施嬅未應承接拍,不過亦不是沒有機會,她揚言接拍首要的不是酬勞,而是要求原本班底合作:「如果真係拍要再傾吓先,亦要傾吓個合作模式,不過我好欣賞、鍾意《金宵大廈》整個團隊,無論任何一個演員、編審、監製、導演個個都係好用心,如果原班人嘅話,我會有興趣,但真係要睇吓,喺呢一刻我未應承到住,要再傾。」

From:微博/李施嬅selena

From:微博/李施嬅selena

問若接拍續集會否「加價」?她說:「人工呢樣我冇諗呀!我哋藝術家嚟㗎嘛!唔係講錢㗎啦!好似《法證先鋒IV》咁要重拍我冇收啲乜嘢錢,唔收錢都會拍㗎啦!錢唔係我重點,重點係個期,同埋我最想最想係台前幕後嘅原班人馬,呢樣係我覺得最緊要嘅一樣嘢,同埋要多啲資源,令個劇更加好先開心。」

From:微博/IVY_愛薇薇薇薇

From:微博/詹詹電影屋

From:微博/詹詹電影屋

From:微博/詹詹電影屋

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽