UTO娛樂|浪漫婚活|鄧乙己風水八字命理顧問:「生死並唔係有命」
2019年07月25日12:06
一週股市龍門陣,星級股評家,左起:鄧乙己老師(玄學家),驍騰原,温冠麟,楊德華,聶振邦,朱紀菲,林家亨,岑智勇,陳顯歴,黎家聰 & 鄭希鈉。

點擊參加HKRD UTO娛樂|浪漫婚活|鄧乙己風水八字命理顧問:「生死並唔係有命」

風水八字命理顧問-鄧乙己老師指,佢嘅主要客戶群都係專業人士為主,例如:會計師、律師、室內設計師等,大多都會諮詢財運或事業運。有人會對此有疑問,為何專業人士反而咁迷信?乙己老師指,其實風水命理並非迷信,是有跟據及合邏輯嘅,其實八字原於因果,正所謂一命二運三風水,「命」係人生際遇、「運」係外來因素影響、「風水」係氣場。思維改變,引致行為改變,從而達至陰陽平衡,就是改命嘅機制。

影片:點播網易朱紀菲訪問李秀恒片段

乙己老師指,佢創立嘅「五道人格」,分為自我型、外向型、內向型、感性型及理性型。其實八字嘅組合都有幾百萬個,學八字都係來自易經,當中所講嘅,就係陰陽,四象所生嘅就五衡,即金木水火土,從這個理論,易經就將世上所有人分咗五類。

點擊:”菲一般講股”。

天機不可洩漏?乙己老師覺得不是的,八字係睇你出生年月日時間,從而看到你嘅性格、人生軌跡、人嘅思想。生死並唔係有命,例子就係古代人及現代人嘅八字其實係重覆嘅,古代人過到60,現代人為何又過到60呢?所以話命運並唔係定數。運係可以改嘅,需要了解自己嘅性格,調整負面性格,發揮正面性格,要美滿嘅人生,並不是難事。

了解更多,請即click入 www.hkrd.com.hk

EOL
EOL
去片:Samantha余美虹帶你做吃貨EOL(Eat Opinion Leader)
音樂:點播試聽”乞討”。

原文連結:

UTO娛樂|浪漫婚活|鄧乙己風水八字命理顧問:「生死並唔係有命」

相關文章:

[Stars Talk] 呂佳容進軍香港市場 分享新劇《親愛的婚姻》

Stars-HK娛網

本站集中報道娛樂新聞,包括在音樂圈、電影圈、電視圈、劇團裡面,歌手和演員的活動和最新動向等。我們採取「只談專業,不談緋聞」的編審方針,希望帶給讀者清新的體驗。無論是中、港、台、日、韓等地的大明星以至新人的消息,娛網都會悉數報道。我們也會重點發掘未來新星,致力推廣。

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽