許靖韻為處女騷努力減肥
2019年07月23日03:00
許靖韻下月將舉行首個售票演唱會。

【星島日報報道】許靖韻(Angela)昨日到電台宣傳下月於旺角麥花臣場館舉行的演唱會《My 25 Live》。她坦言入行多年,經歷特別多,希望在演唱會中分享以作紀念。

Angela又透露正努力減肥,希望再減10磅,可以穿更靚更性感服裝在舞台上演出。

談到前晚元朗發生暴力事件,Angela說:「感到很不開心,自己有看直播,見到便想喊,見到一些無辜市民受傷,希望他們快些好番,看片還見到有人受傷,很不舒服,前晚睇到直播有些也不夠膽看,見到大肚婆都受傷很心痛。」

此外,Angela早前接受《StarTalk》專訪,大談首次於香港舉行售票演唱會的感受,她說:「好希望媽咪能夠見證,因為兩年前我以『小背心』名義開過一個迷你音樂會,但臨開騷前一星期,媽咪發生意外膝頭碎咗,開騷當日佢要入院做手術,所以無辦法睇我音樂會。由於佢一直都好支持我唱歌,係佢叫我參加《新秀》,另外又有段時間我想放棄唱歌,媽咪一路叫我加油,從來都無話我唔得,亦認同我唱歌好聽,想我繼續唱,所以特別要多謝屋企人支持自己。」

Angela去年參加多個內地真人騷而人氣急升,她坦言:「以前會覺得跳舞好辛苦,好唔鍾意,甚至好驚跳舞,參加咗《創造101》好似克服咗,仲愈嚟愈鍾意跳舞。」問到現時的目標?她謂:「覺得填詞好難,自己嘅文筆又唔好,依家睇多咗書去增值自己,希望不久將來可以曲詞編監一手包辦。」

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽