復活節假日跟家人好節目 享用負擔得起高質自助午餐
2019年04月19日18:41

老實講,而家啲 Buffet 真係貴到離地,尤其係過時過節,分分鐘每位過五百,仲唔知啲野夠唔夠新鮮,呢陣子日聽到魚生有蟲又唔新鮮,都係搵間有質素,兼知名品牌旗下的酒店去享受自助餐嘅歡樂,切合番多樣選擇,喜歡吃甚麼就吃甚麼的原意。我就會揀少啲人嘅區域,但好食嘅酒店食個中午 Buffet,圓圓去過兩次香港沙田萬怡酒店的 MoMo Café ,服務和食物水準都是我讚賞的。黎緊復活節推出 MoMo Café – 復活節親子自助餐,中午黎仲有兒童專區比小朋友自製格仔餅、鱆魚燒及迷你漢堡,有大人細路都鐘意。

MoMo Café – 冰鎮海鮮
環境開揚好舒適

詳情: 香港沙田萬怡酒店呈獻「繽FUN復活節美食巡禮」MoMo Café – 復活節親子自助餐

復活節自助午餐及自助晚餐

MoMo Café 悉心預備了適合一家大小品嚐的應節美食,復活節自助午餐及晚餐均提供新鮮美味的冰鎮海鮮,如鮮甜的鱈場蟹腳、凍蝦、黃金螺 等,晚市更有大受歡迎的波士頓龍蝦,源源不絕的為賓客供應。除此之外,香氣撲鼻的去骨海南雞配香茅班丹葉雞 必定能引發您的食慾,廚師以鹽、薑汁、花椒及八角等醃料帶出海南雞的香味,軟滑的雞肉配以軟糯的雞油飯,讓您品嚐嫩雞的精華,而即場切肉有燒和牛冧肉、燒焗羊腿 水準一流,保證食客食指大動! 自助餐更設多款廚師現場即煮鐵板燒菜式:牛肋骨、香料炒蝦、豬頸肉 等香氣四溢,配上多款不同醬料,滋味十足。自助餐亦供應其他國際美食如鯷魚香葱忌廉焗薯片、印式天多尼魚、紅酒黑椒牛柳粒 等迎合不同客人的口味。 甜品方面,有充滿節日氣氛的復活節十字麵包、造型可愛的復活節迷你紙杯蛋糕、復活節特色糖果巧克力比薩 等,再加上鬆軟的抹茶芝士蛋糕、濃郁的紅豆牛乳布甸 及多款中式甜品,必定令一眾甜品愛好者大飽口福!

清新煥發下午茶半自助餐

復活節下午茶半自助餐包括各式沙律、三文治及一系列的甜點:士多啤梨芭菲、紫薯南瓜批、紅菜頭千層酥、奇異果奶凍、綠茶大福,必定能滿足嗜甜的您!還可另加港幣$68選擇健康美味的主菜如三文魚茶漬飯、野菌米麵 或牛油果肉醬焗長通粉等,優閒享受下午。

LEVELthirty 觀景酒廊 – 復活節繽紛下午茶

位於酒店30樓頂層的LEVELthirty觀景酒廊,環境開揚,一向是區內享受下午茶的首選。賓客可一邊欣賞城門河及沙田馬場引人入勝的景觀,一邊閒適地享受由糕餅總廚用心製作,色彩繽紛的復活節甜品。下午茶只需港幣$338(供兩位用),另加港幣$30可享特飲兩杯,供應時間為下午2時30分至5時。

復活節特備節目

MoMo Café

廚師於復活節自助午餐(中午12時至下午2時30分)期間細心地準備了兒童專區讓小朋友即製格仔餅、鱆魚燒或迷你漢堡,下午1時至5時期間更設面部彩繪及扭氣球表演,讓大人小朋友樂在其中。

LEVELthirty 觀景酒廊

於下午茶時段期間(下午2時30分至5時),由專人負責扭氣球表演,另設親子復活蛋手作班,歡迎小朋友參加,每位港幣$100,參加者需由一位成人陪同。

MoMo Café 地址:酒店2樓 訂座電話:852.3940.8788

LEVELthirty 觀景酒廊 地址:酒店30樓 訂座電話:852.3940.8388

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽