【婚變定宣傳?】吳若希:夫妻關係也不再是日月存亡
2019年02月13日15:30

一向非常敢言的吳若希日前又在社交網感性發文,疑似暗示與老公Alex婚變,她留言:「一根刺,種下後會慢慢發芽,到它長大後,會變成刀,婚姻中的忍讓不是必然,現實不是宮廷劇,夫妻關係也不再是日月存亡。對不起,我不認同妻子要為不愛(不懂愛)她的男人卑躬屈膝。」當然立即引起網民猜測她與老公感情發生問題。

不過由於吳若希亦有貼出《如懿傳》主題曲《日月存亡》MV,所以網民就認為她只是想借機宣傳自己的新歌!

港劇貓:歌手#吳若希#(Jinny)早前為新歌《#日月存亡#》到大帽山拍MV,以前可有去大帽山看結霜?她謂:「冇呀,我好怕凍㗎,只試過讀書時去大帽山BBQ。」講到近日天氣又熱又凍好難預測,她亦謂:「嗰日日頭拍都冇乜嘢,當收咗太陽就真系好大風,搞到凍親。」有冇即刻要同囡囡隔離?她謂:「自從有咗小朋友后,每當有少少初起嘅徵狀就好快食啲葯或者飲薑茶,嚟『辟寒辟風』。」她謂不是怕自己病,而是最怕冇得抱BB,冇得攬住BB,所以,她有一刻是希望導演取消不拍或者搵替身。
說到以前@JinnyNg吳若希 的MV多數到外地取景,為何現只有留港拍攝?她即言:「又唔系,有幾首歌之前都去咗外地拍,只系未推出啫,今年會出街嘅。(發力重奪一姐之位?)冇話發唔發力,都系咁樣做嘢啫,反而因為由澳門搬返嚟香港住,所以可以做多啲,又唔使咁頻撲,住澳門成日又過嚟又過去,真系蝕曬船錢!」 -- 港劇貓

From:微博/港劇貓

From:微博/港劇貓

From:微博/JinnyNg吳若希

JinnyNg吳若希:#進軍荷里活
##走了##下次再見希望bb也可以一齊
##我的假期快完了# 😭😭😭 http://t.cn/RJUwJ07 ​ -- JinnyNg吳若希

From:微博/JinnyNg吳若希

From:微博/JinnyNg吳若希

From:微博/香港新浪娛樂

From:微博/香港新浪娛樂

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽