董敏莉瑜伽舒緩「媽咪手」 為湊女暫緩「復工」大計
2019年02月11日15:00

董敏莉日前拍攝「香港開電視」娛樂新聞賀年節目「年年有瑜」,向瑜伽導師陳如楓拜師學藝,學習親子瑜伽之餘,順便產後修身。董敏莉就話做運動,同時可以陪愛女,作為全職母親感方便:「最近想操番個身體復工,電台同事都有問我幾時返去開咪,但係我真係唔捨得個囡,之前就計劃過年後,不過依家都想再推遲少少。」

導師教Monie幾招瑜伽動作,拉鬆背肌之餘,舒緩全職媽媽的疲勞,董敏莉就話依家全副心思集中在愛女身上,未有考慮「追多個」:「因為陀B時我照到有肌瘤,所以醫生都話要搞掂晒先可以諗下一胎,所以唔計劃得太長遠!」。

董敏莉自產後作全職媽咪,因操勞過度患上媽媽手:「我之前連擦牙、洗頭都痛到郁唔到,叫老公幫手睇住個囡,點知老公都話佢開始有爸爸手,開始感受到我嘅痛楚,睇黎要搵一個三人行嘅親子瑜伽。」

服裝:董敏莉@FILA

原文連結:

董敏莉瑜伽舒緩「媽咪手」 為湊女暫緩「復工」大計

相關文章:

美女愛投資.布睎尤向梁倬菲密謀開飲食店

Stars-HK娛網

本站集中報道娛樂新聞,包括在音樂圈、電影圈、電視圈、劇團裡面,歌手和演員的活動和最新動向等。我們採取「只談專業,不談緋聞」的編審方針,希望帶給讀者清新的體驗。無論是中、港、台、日、韓等地的大明星以至新人的消息,娛網都會悉數報道。我們也會重點發掘未來新星,致力推廣。

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽