平常的日子Café 103享靚景食好西
2019年02月06日17:13

過了今個星期,自己接了個新 project,平時歎慣的我,都要重新投入全日八小時工作,趁未番工,跟公關大員 weekdays 吃了個 lunch buffet,仲要係在 Ritz Carlton 嘅 Café 103。

中午來說,選擇好多,並不時有新款菜推出。

向著無敵維港景唔在講,平時星期一至五 HK $388 可以食到最高級的酒店自助午餐,就性價比合理了!來到見到許多穿著西裝的行政人員,亦有一副像老板相的,舒舒服服的傾下食下,搞到我諗起那位高爾夫大聯盟召集人劉性男士論述,若收回球場,銀行和投資者將失去傾生意嘅地方,真係笑死我隻貓!計我話,坐喺呢個 103 樓 Ritz Carlton 嘅 Café 103 仲舒服,環境清靜,人人都好有禮貌,唔會好大聲講話,兼唔會曬親,真係唔知啲人讀咩書,用咁嘅理據黎死撐。

魚生、蟹脚、鮮蝦、扇貝,冷盤也好豐富。

講番個 Café 103 ,以前多在呢處食 Afternoon Tea,點知自助午餐原來款式好多,尤其係個車仔麵檔,可以自己揀料同麵比師傅

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽