【太多人了】嫁C君想親自回應祝福 黃天頤被封回覆功能
2019年02月04日07:00

農夫成員C君於2日2日Ig上,宣佈向拍拖3年的港台DJ女友黃天頤求婚成功,他當時留言說:「年紀漸長,很多朋友都有『she says yes』的po文,今日,到我了,she said yes。謝謝,新年快樂。#共你熱戀可抵擋冰天雪地#全世界講一次恭喜」。

兩人有喜事,身邊好友及粉絲就到Ig留言講句恭喜,但「準鄭太」星期日貼出一張Ig「被封鎖」的照片:「看來你過度使用了這項功能。你已被暫時停用此功能。為了保護我們的社群,我們禁止某些內容和操作。如果你不同意,請讓我們知道。」

其實黃天頤只不過打算向祝福她們的人逐一答謝,怎料被關回覆功能:「是咁的,無估到咁多人咁有愛祝福我,咁我想叫盡吓心意,親自多謝大家嘅祝福,點知……」又Hashtag了:「#原來回應得太多都算過度使用 #好感動有啲聽眾話日日聽我節目好似好熟想恭喜我 #收到晒 #識與唔識熟與唔熟都多謝你 #今次真係全世界講一次恭喜」。

微博香港娛樂:【C君求婚成功!女友黃天頤:一句願意,以後同哭同笑】現年35歲的@農夫Fama 成員@農夫C君 (鄭詩君)今日求婚成功!C君今日在個人社交網站上公佈喜訊,並曬出目測有2卡的求婚鑽戒,成功抱得美人歸...(按鏈接看完整文章)http://t.cn/EtD0Zrj ​ -- 微博香港娛樂

From:微博/微博香港娛樂

From:微博/微博香港娛樂

From:微博/微博香港娛樂

農夫C君:下午去promote,夜晚打邊爐~

#棟篤特工##佘詩曼##黃子華# ​ -- 農夫C君

From:微博/農夫C君

農夫C君:#do姐再shopping# 今晚10點半,希望大家睇得開心! ​ -- 農夫C君

From:微博/農夫C君

農夫C君:能夠得到男神女神拍片兼捧場支持,非常榮幸!所以大家一定要留意#do姐再shopping##棟篤特工# !
#農夫等錢洗演唱會# ​ -- 農夫C君

From:微博/農夫C君

農夫內地歌迷會:©®djtommyhk Instagram「要多謝各位在台上台下嘅您 #tgmanagement#.#djglalaxy#.#famahk#.#djtommywork#.#senzaacappella#.#香港聲樂樂院#.#振順#.#咖啡因公園#.#元祖農夫#.#Gigi#.#麥玲玲#.#同伴學會#.#農夫內地歌迷會#.#製作單位#.#旺角麥花臣場館#.#每場1500位贊助商#.#2020再見 #.#loveuall#

六場嘅農夫18歲生日快樂演唱會完美地結束,每晚見咁多位觀眾入場,盡跳盡唱,盡叫盡嗌,一齊舉高隻手,完完全全釋放自己,嗰一刻極為感動,農夫嘅音樂,香港祗此一家,絕冇僅有,我諗我係農夫其中之一個fans,未必係最die hard果個,但係一定係最鼎力支持嘅其中之一位,每隻歌由零開始到Vocal,Mix,Mastering派台,製作MV出Show我聽咗每首歌都約有一千次,我好有理由我好怕農夫啲歌,但我完全冇呢種感覺,由18年前開始直至呢一刻,好開心越嚟越多人感受到農夫嗰種心思及心意.

當然呢18年亦都有低潮時期,我問自己點解啲人,好似唔係好明佢地做緊乜,咁好嘅歌,點解唔會好多人感受到?但當上年等錢洗演唱會,原來有啲學生時期係已經有聽農夫,直至佢哋出嚟做嘢經歷過,就明白農夫嘅歌詞用意,然後用自己辛苦工作返嚟嘅錢買張農夫演唱會嘅飛,入場感受,一齊釋放,我諗果一刻我終於明白,我哋18年嚟,堅持嘅嘢係絕對正確。

#tgmanagement#.#djtommywork#.#famahk#.#loveuall#.#農夫18歲生日快樂演唱會#.#農夫等錢洗演唱會#.#寫呢篇野嘅時候很感觸#.#要隔日先寫到感受因為真係太攰#.#代表香港嘅hiphop#.#有我喺度更加hiphop#.#hkrapper#.#rap#.#cantoneserap#.#2020再見#.#聽農夫嘅歌係有智慧#」

@農夫Fama #農夫[超話]# [米奇比心] #c君[超話]# [米奇比心] #陸永[超話]#

————————————————————

#農夫等錢洗世界巡迴演唱會# 12/08 東莞站
大麥網購票👉 http://t.cn/EPHn8tL
票王網購票👉 http://t.cn/EPHn8ty
永樂票務👉 http://t.cn/EPkPqYt

#明星影響力排行#打榜👉 http://t.cn/RgXOdGL

加入#農夫Fama#粉絲星系👉 http://t.cn/RmyKX3z

#農夫內地歌迷會#👉Wechat ID:fama-6c -- 農夫內地歌迷會

From:微博/農夫內地歌迷會

From:微博/農夫內地歌迷會

From:微博/農夫內地歌迷會

From:微博/農夫內地歌迷會

From:微博/農夫內地歌迷會

From:微博/農夫內地歌迷會

From:微博/農夫內地歌迷會

From:微博/農夫內地歌迷會

From:微博/農夫內地歌迷會

 

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽