天台防漏工程都可以DIY?!
2018年12月21日15:56
0
0

又到咗乾燥嘅冬天喇~居住喺村屋或者屋企係連天台嘅朋友就係時候要為來年嘅雨季做好準備喇 ! 因為忽略咗天台防漏工程而遇到風季嘅惡劣天氣嘅話,就有機會出現天台滲水到單位裡面,令你「揦手唔成世」喇!而天台防漏工程其實係唔一定要搵師傅做架~一齊嚟睇吓點樣 DIY天台防漏啦。

0
0

只要大家有多樂士倍剋漏就可以輕輕鬆鬆,處理好天台防漏喇 ! 使用方法非常簡單,倍剋漏即開即用,只需要一個油轆、油漆掃就可以開工o架喇 ~ 髹嘅時候會建議配合多樂士強力防水底膠增強倍剋漏嘅附著力,待底膠乾透就可以髹上倍剋漏喇 ! 只要髹上兩層倍剋漏就可以有多種功能喇 ~

0
0

倍剋漏裡面含有FIBRADO隔水纖維,能強力阻隔水份,佢具備500%超強彈性能覆蓋裂紋及有效防水。加上長效耐侯雲母可大大提升漆膜嘅耐侯性與耐久性,令防水效果更加持久!倍剋漏亦採用了Sunreflect隔熱科技,能反射85% 以上嘅陽光,髹過倍剋漏能有效降低室內溫度達5.5 度;再加上倍剋漏有多種顏色選擇,總有一種可以配合到你天台顏色架!

立即到裝修Mall選購多樂士倍剋漏

(文:裝修華)

(以上圖片均來自網路,如有任何版權問題,請與本站聯絡)

原文連結:

天台防漏工程都可以DIY?!

相關文章:

火險 vs 家居保險 : 有乜唔同 ?

裝修佬

致力於令香港沒有麻煩/爛尾的裝修。為實現這個使命,全體裝修佬成員不斷努力,推動裝修、建材、家居市場的規範化,改變著數千萬家庭的裝修方式和置家理念,為用戶創造卓越的互聯網裝修體驗。

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽