輕熟女扮靚秘笈 小飾物打造細緻氣質
2018年12月10日19:33

點解人們説「輕熟女」就是女人進入更注重細節的階段,例如,食元氣唔係問題,揀間旺埸人流多炸物上碟唔會油膩膩軟冧冧的食,都好好味;著Lesaunda Millie’s唔代表cheap,揀對日常舒適款,襯得好一樣有人問:「對鞋幾靚喎,咩牌子嚟㗎?」輕熟女貴在sophisticated,懂得在有限資源下發揮事物最大效益,品味不一定用錢堆出來,識揀,更高級。

圖)見慣頂級奢侈品的超模Gigi Hadid和Kendall Jenner也會捧場細牌子珠寶首飾,可見「平嘢」也是可以著出高級感,睇人。

日常小首飾最突顯輕熟女的細緻度,直男們不明白:耳環吊墜都細細粒,買呢款同買嗰款有咩分別?不!質感大不同,聽編輯推介,男友們節日送禮不用愁,小資女找到完美小飾品。

推介Thomas Sabo的聖誕系列Kingdom of Dreams,以夜空為題材,手工製星形和月亮形耳環細膩閃亮,戒指和獨角獸吊墜有股神秘韻味,設計流露維多利亞的復古味,感覺好浪漫。加推Generation Charm Club 系列,共有6款炫麗吊墜,有星空元素、表愛意心心、復古風字母吊墜,可以好好表達你的節日愛意。好多人唔知,Thomas Sabo是德國首飾品牌,德國人對精準和設計細膩度的追求,放在機械設計和飾品上,從來不令人失望。

Related Articles

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽