【尖沙咀西餐私房菜 ! 粉嫩黑毛豬+超厚切鵝肝】
2018年12月01日00:38

隱蔽度極高私房菜!

這間坐落佐敦鬧市但一點都唔起眼的私房菜,門外只有門牌號碼,隱蔽度極高到差點入口都搵唔到。店內主打西餐,當中黑毛豬嫩滑有彈性,入口甘香。香煎鵝肝更是超厚切,外脆內軟,入口即溶仲有黑魚子增加層次感。呢到更免切餅費和開瓶費,想飲幾多都得!

▲只有門牌號碼,沒有店名非常隱蔽。

▲自製麵包配三款牛油: 黑松露牛油、蕃茄牛油和海鹽牛油,全是自家製。黑松露牛油松露味香濃突出,蕃茄牛油帶微酸。而麵包表面烘得香脆,內裡還保持鬆軟。

▲香煎法國鵝肝,厚切鵝肝令口感非常豐富,外層煎得香脆表面更有焦糖,入口溶化。配上魚子醬增加層次感,還有提子乾醬可減低油膩感。

▲法式多士配日本天使蝦刺身,天使蝦身晶瑩剔透,肉質實淨彈牙夠鮮甜。多士烤得香脆,中間是蟹肉、蟹子拌上沙律醬。

▲煙燻吞拿魚、拖羅他他配蜜糖芥未醬,煙燻過的吞拿魚有陣陣煙燻香味,而煎過的外表更帶魚油香。

▲烤西班牙黑毛豬,黑毛豬肉質粉嫩,入口彈牙。外表用上黑胡椒調味,煎後表面香脆。加上蘋果醬汁的酸酸甜甜好醒胃。

▲慢煮和牛面頰肉配牛肉汁,慢煮令牛面頰肉非常軟腍而且仲保持嫩滑。牛肉汁帶起整體味道,牛肉味更加濃郁。

▲Apple crumble配雲呢拿雪糕。

▲青蘋果啫喱布甸配士多啤梨雪糕。

▲免切餅費和開瓶費,可自行帶酒暢飲。

Luxury

地址: 尖沙咀柯士甸道114-116號地下

電話號碼: 34833673/67176228

營業時間: 18:00 00:00

只有套餐選擇

文字/圖片來源:香港人遊香港

————————————————————

相關文章:

【#9月限定!澎湃芝士龍蝦治買一送一!】

【有沙律有湯仲白飯任裝!勁抵食日式套餐仲有茶碗蒸食!】

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽