董敏莉誕下女兒 開拓媽咪級廣告市場
2018年11月27日20:29

日前藝人董敏莉開刀誕下女兒,重7.2磅,Monie透露老公在產房陪產,一起迎接新生命來臨:「我專登揀同自己生日開刀,以後方便一齊慶祝,點知囡囡同我同月同日同磅數出世,真係緣份!我哋一早已經幫囡囡改好名,中文名叫子子,英文叫Martha。成個過程都好順利,初時都會餵人奶,希望比到最好嘅營養BB。」

Monie指生產過程驚險,因肌瘤頗大,增加手術風險:「因為肌瘤阻住產道,所以醫生一早經已話要開刀,無得順產。不過醫生都講明有危險性,驚失血過多,有二千分之一機會要切除子宮,最終醫生盡力幫我止血,大小平安。不過醫生話個肌瘤都幾大,可能半年之後要做手術切除。」

董敏莉笑言BB未出世已經有吸金能力,好多贊助商送上BB用品:「多謝晒一班sponsor,估唔到阿B嘅贊助物品俾我仲多,真係慳唔少洗費,等我試好邊隻產品,再慢慢介紹俾朋友。」

Monie就話停工兩個月慢慢回復,之後再慢慢復工:「電台主持嗰度我就請左兩個月假,都我身體回復之後就會返去開咪。其實大肚期間都有好多媽咪級嘅廣告搵我,睇來我都已經開拓左一個新嘅市場。(會唔會考慮母女當上陣?)咁長遠梗係未諗啦,如果阿女好似我咁靚,爸爸又準許的話,都唔介意佢入行嘅。」

原文連結:

董敏莉誕下女兒 開拓媽咪級廣告市場

相關文章:

《2018全球華語全曲奬頒獎禮》J.Arie 雷深如奪傑出年輕歌手獎

Stars-HK娛網

本站集中報道娛樂新聞,包括在音樂圈、電影圈、電視圈、劇團裡面,歌手和演員的活動和最新動向等。我們採取「只談專業,不談緋聞」的編審方針,希望帶給讀者清新的體驗。無論是中、港、台、日、韓等地的大明星以至新人的消息,娛網都會悉數報道。我們也會重點發掘未來新星,致力推廣。

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽