【飲食】 Hangry Baby 九龍城必食串燒店
2018年11月23日16:56

講到去九龍城搵食,大家一定覺得係泰國菜,火鍋等等。但小食就真係唔多覺,不過最近就係衙前圍道開左間串燒店,個名仲好特別叫Hangry Baby (該字是「Hungry」及「Angry」的混合,形容飢餓到發脾氣) 。招牌食物有大大只雞髀,燒到脆卜卜既雞翼,仲有超抵食海鮮,食完一定大滿足,咩脾氣都無晒。

大家都知好多時串燒 燒烤店都會一早燒定。到有客人就翻燒幾下整番熱就算。但Hangry Baby 對出品好有要求,全部即叫即燒,雖然要等10幾分鐘,但保證新鮮,原汁原味。如果大家唔想等,可以先打電話落單,咁去到就有新鮮熱辣既串燒食。

蘇老闆話佢地招牌雞翼燒到脆卜卜,唔脆唔收錢,可見對自己既出品幾有信心。

海鮮我就鐘意大大只蟶子,夠晒彈牙又多汁。

食左咁多肉之後,最岩食番啲蔬菜,我就最鐘意個茄子,份量十足,加左辣椒粉、孜然粉十分野味。

仲未夠皮既話整番只12刀雞髀。「12刀雞髀」生燒,皮脆肉嫩,彈牙多汁,配白飯一流,堂食外賣都咁正。

外賣盒同紙袋都好精美。

地址:九龍城衙前圍道66號地下F1 (龍崗道)

時間:12:00PM- 2:00AM

原文連結:

【飲食】 Hangry Baby 九龍城必食串燒店

相關文章:

陳彥靜擔任演唱會嘉賓 重新出發站舞台上感觸良多

Stars-HK娛網

本站集中報道娛樂新聞,包括在音樂圈、電影圈、電視圈、劇團裡面,歌手和演員的活動和最新動向等。我們採取「只談專業,不談緋聞」的編審方針,希望帶給讀者清新的體驗。無論是中、港、台、日、韓等地的大明星以至新人的消息,娛網都會悉數報道。我們也會重點發掘未來新星,致力推廣。

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽