奧比斯「盲俠行」最後召集 立即相約良朋,步步救盲無得彈!
2018年10月12日11:35

轉眼間,「盲俠行」這個全港唯一的通宵夜間步行活動已經踏入第13年,隨著多年的變化,活動已經變得更多元化以及融入主題特色﹔除了大家最為熟悉的蒙眼夜行挑戰以及光影塗鴉外,今年仲加入什麼新綽頭?馬上了解今年「盲俠行」的熱賣亮點,相約身邊好友組隊參加!

舊記憶 新驚喜

紅色塑膠桶大家用得多,由多款紅A牌經典塑膠品砌成的機械人大家又見過未?想要同佢地一家人留下倩影,就要留意沿途20公里的懷舊足跡點,一齊大影特影呀!

敢就救盲.敢就要行

夜行20公里無難度?限時3小時你得唔得先?如果你是一個喜歡挑戰、突破自我的人機會就在眼前! 馬上成為「超級盲俠行」組別一份子,齊齊接受挑戰,創出個人最佳成績。今年大會更特別請嚟一班來自 LAVA熱愛挑戰嘅運動愛好者,義務成為參加者嘅Pacers (配速員) ,幫你預時間同速度,助你3小時內完成20k,敢就嚟挑戰啦!

復刻禮品包 人人有份

為配合今年活動懷舊主題,大會亦特別玩盡創意,推出復刻禮品包,包括: 經典紅白藍質料的斜孭袋、懷舊印水紙及眼鏡布等。另外,所有參加者完成20公里後亦有紀念獎牌,讓參加者擁有一個美好的回憶。

距離活動仲有差不多一個月,大家準備好未?不如一齊欣賞今年活動宣傳片,培養下懷舊情緒,實行未出發先興奮,去片:

活動詳情:

活動日期 : 2018年11月10日(星期六)晚上九時至翌日早上七時

步行路線 : 沙田運動場步行至大埔大尾督

步行公里 : 20公里,步行時間約6小時

主題服飾 : 自由懷舊配搭

網上報名 : www.orbis.org/hkmoonwalkers

截止報名日期 : 10月24日(星期三)下午5時正

Facebook/IG專頁: Moonwalkers 盲俠行

你可能還對以下內容感興趣

當童話公主都揸槍 「Noir Princesses」原來更迷人

《月光光心慌慌》又係真人真事咩 面具殺手仲要係12歲小朋友?

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽