裝修佬話你知 : 消滅塵蟎我有計
2018年10月12日16:40

任你再勤力清潔屋企都好,塵埃都係「總有一粒喺你左近」,而塵埃帶嚟嘅其中一個問題就係塵蟎喇…塵蟎係一種細到肉眼幾乎睇唔到嘅生物,而塵蟎就最鐘意棲息於枕頭、床墊、棉被等等地方,而人類主要對塵蟎屍體同埋排泄物過敏,容易過敏嘅人接觸到塵蟎可能會發生氣喘、打噴嚏、流鼻水、鼻塞、過敏性結膜炎及異位性皮膚炎等症狀。所以大家務必要盡量減少家居塵蟎數量,咁先有效減少過敏發生嘅機會~

0
0

要消滅塵蟎其實一啲都唔容易架 ! 當然大家可以使用化學殺蟲劑將塵蟎消滅啦,但使用過量化學劑對身體始終有害,所以最好就能夠以天氣方法消滅佢哋喇。而云云眾多方法之中,就以高溫殺滅塵蟎最為有效,因有研究指塵蟎於攝氏55度以上就會死亡,只要定期以高溫清潔寢具,就能有效減少塵蟎數量喇!

0
0

其實市面上都有唔少除塵蟎蒸氣機,但KARCHER高壓蒸氣機就比大部份蒸氣機更有效解決塵蟎問題。全因為佢係市面上唯一可以釋出3.2Bar高壓蒸氣,能夠捐窿捐罅,將隱藏寢具深處嘅塵蟎、床蝨都一拼消滅 ! 除咗以上功能之外,KARCHER高壓蒸氣機仲有效清潔去除地板、瓷磚、灶台嘅難搞污漬,而且佢機身纖巧,適合面積細小嘅單位使用o架 ! 想以自然、有效方法消滅塵蟎嘅同時又可以清潔難搞污漬嘅話,KARCHER高壓蒸氣機可以話係你嘅不二之選呀 !

0
0

立即到裝修Mall購買KARCHER高壓蒸氣機

(文:呀J)

原文連結:

裝修佬話你知 : 消滅塵蟎我有計

相關文章:

不同版本之玻璃膠的分別與好處

裝修佬

致力於令香港沒有麻煩/爛尾的裝修。為實現這個使命,全體裝修佬成員不斷努力,推動裝修、建材、家居市場的規範化,改變著數千萬家庭的裝修方式和置家理念,為用戶創造卓越的互聯網裝修體驗。

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽