吳卓羲養寵物如開動物園
2018年09月16日03:00
■吳卓羲為動物庇護站客串店長籌款。

【星島日報報道】(星島日報報道)吳卓羲昨日出席位於錦田的「大樹下善待動物庇護站」義賣籌款活動,並客串擔任一日店長。他坦言一直支持領養寵物,早前更剛領養了一對貓BB,還計畫多領養一隻狗狗。他笑道:「我自細就好鍾意養小動物,而家屋企仲有隻龜,不過平時佢哋起居飲食都係工人姐姐負責,所以佢哋先係一家之主。」卓羲更笑指家中的「毛孩」親工人姐姐多過自己,他笑說:「阿媽都笑我,話我係開動物園嗰個,但係啲動物唔會理我。」

此外,吳卓羲亦關心流浪動物受颱風「山竹」影響,他說:「希望佢哋無事啦!不過動物係好醒目的,佢哋會識得搵安全的地方匿埋,我屋企附近有個婆婆,佢行動不便都堅持餵流浪貓,我見到會即刻落車幫手。」

另外,談到有報道指荷里活影星Lee Pace將參演新劇《飛虎2》,吳卓羲笑道:「唯一不變嘅,就係知道有我、黃宗澤同埋三哥(苗僑偉)。」

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽