陳達仁為慈善籌款[靈山宮]興建廟宇擔任嘉賓順便散心 回港重新出發
2018年08月10日12:43

日前藝人陳達仁到馬來西亞檳城魯乃獲邀擔任廟宇奠基儀式嘉賓。仁哥覺得今次活動好特別,今次係魯乃一間著名嘅神壇[靈山宫]籌得善款興健廟宇,因為起廟唔係成日都有,無聽過廟會執笠既,加上[靈山宫]壇主鄭木順師傅及一眾弟子以助人善舉揚名,所以義意非重大。

問到仁哥有沒有信仰,仁哥話:其實我對信仰係出於尊重同承諾,自己殯儀業出身任何宗教都有接觸。有些主持人更係我好朋友,所以最重要係過得自己過得人,個人自然心安理得,今次隨行亦有著名網台主持高sir及香港一班善信們陪住,非常愉快。

再問道呢個咁特别嘅活動行程仁哥有何得著。陳達仁興奮回應:最近有些變動,有啲唔開心,諗住順便旅行散下心,誰知失落嘅心情係呢度重拾。繼收到香港由我策劃嘅新業務全力起動消息外,仲有一啲聯络左好內既中港電影投資者正式會面。

(中)鄭木順師傅,(左二)陳達仁及一班電影投資者。

電影投資者

(左一) 高Sir

原文連結:

陳達仁為慈善籌款[靈山宮]興建廟宇擔任嘉賓順便散心 回港重新出發

相關文章:

羅霖買手飾睇升值潛力

Stars-HK娛網

本站集中報道娛樂新聞,包括在音樂圈、電影圈、電視圈、劇團裡面,歌手和演員的活動和最新動向等。我們採取「只談專業,不談緋聞」的編審方針,希望帶給讀者清新的體驗。無論是中、港、台、日、韓等地的大明星以至新人的消息,娛網都會悉數報道。我們也會重點發掘未來新星,致力推廣。

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽