歌手宣傳手法層出不窮 「容醫」容祖兒情歌醫失戀
2018年07月19日10:56

歌手宣傳歌曲的手法真係層出不窮!事隔兩年再推出新歌的容祖兒日前(17日)就在自己的社交平台upload咗段片宣傳全新廣東歌《心之科學》。《心之科學》係一首療癒系情歌,特別送給失戀的人,所以短片以日本醫學片為拍攝概念,由容祖兒化身「容醫」(庸醫)同大家探討一種「新型疾病」-失戀,仲搵埋「進擊的巨人」人體圖嚟詳細解構「失戀」症狀!

不過最搞笑就係其中兩句對白,就係聽完佢首歌後,可以做到「冇病醫病,有病就強身健體。」好多網民睇完後都留言問呢句對白係咩玩法,亦都有人話佢講解「失戀」時嘅語氣勁似DoDo姐(鄭裕玲),大讚佢有搞笑細胞。其實除咗唱歌以外,真係可以考慮吓拍笑片,向諧星路線進發喎。

香港英皇娛樂官微:@容祖兒 容醫還是庸醫? [費解][費解] 昨晚祖兒上載了一段短片,宣傳新歌《心之科學》。這次她化身容醫 (庸醫) 跟大家探討一種「新型疾病」-失戀。很多網友看完后都大讚她有搞笑細胞,表示真是可以考​​慮一下拍笑片,向諧星路線進發! #容祖兒# #失戀# #心之科學# 詳細內容: http://eeg.zone/#/news/2399 -- 香港英皇娛樂官微

From:微博/香港英皇娛樂官微

From:微博/香港英皇娛樂官微

From:微博/香港英皇娛樂官微

From:微博/香港英皇娛樂官微

From:微博/香港英皇娛樂官微

可樂生活Color:【阿Sa祖兒high睇世界盃!】
尋晚#世界盃#決賽法國對陣克羅埃西亞,隨街都聽到睇波人嘅尖叫,比賽現場更係雲集全世界各地巨星捧場!#容祖兒#、#蔡卓妍#同#謝霆鋒#都去咗現場觀摩盛況。佢哋撐邊隊,寫嗮喺塊面度啦。而另一方面,#劉浩龍#同#曾志偉#都一樣去咗俄羅斯!唔知有冇偶遇前度呢?世界盃終於睇完啦,賽果你還滿意嗎? -- 可樂生活Color

From:微博/可樂生活Color

From:微博/可樂生活Color

 

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽