【專訪】《深宮計》馬明笑蕭正楠負責「打茄輪」 心悠自認NG王!
2018年07月06日11:15

如看不到 請到Youku觀看

《宮心計2深宮計》星期日就大結局!問到劇中有情人能否終成眷屬,蕭正楠竟指自己可能會變太監!?最多打戲的馬國明就對阿蕭大感不滿,直指對方只負責「打茄輪」,鍚心悠bb。但被問自己與心穎bb的一段情時,就即時冇晒聲出。

蕭正楠爭皇位不成 被馬仔變「公公」

今個星期日《宮心計2深宮計》就迎來大結局,馬國明、劉心悠和蕭正楠三位主角都十分口密不肯劇透!蕭正楠就指有網友擔心他最終會變成太監,唔通是因為早前阿蕭飾演公公太深入民心!?

羨慕阿鍚心悠bb

劇中,馬明飾演龍武軍將領,動作場面最多:「蕭正楠只負責「打茄輪」,鍚心悠BB,我就打好多,唔好提啦!」阿蕭即時平反指自己都有打,更表示生日當天因拍動作場面而受傷入院。其實馬明劇中都有鍚心穎BB的戲碼,唔使羨慕阿蕭啦!

心悠不敢聽自己廣東話

劉心悠的廣東話成為劇集另一賣點,而《宮心計2深宮計》對白又長,成語押韻又多,心悠就自認是NG王!不過馬明和蕭正楠都大讚她其實好好,表示整個劇中都很專業,大家都少對白出錯,NG都是因為好玩,忍不住笑!

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽