關楚耀多謝阿妹站台合唱 自認佛系歌手不強求踏紅館
2018年05月27日14:11
Kelvin請妹妹到來合唱,卻不贊成妹妹入行。

【星島日報報道】關楚耀(Kelvin)於麥花臣場館舉行演唱會,事隔5年再開騷,Kelvin雖然沒有太多說話,但明顯非常享受。不時到台下跟觀眾作近距離接觸,握手、擁抱跟合照都無任歡迎。

於演唱會唱盡不少自己的歌Kelvin,唱到原本跟謝安琪合唱的《四面楚歌》時,請來親妹妹關美薇(Natalie)合唱。他說:「呢把女仔聲得唔得呀?多謝阿妹同我合唱呢首歌,第一次咁樣出嚟陪我玩。」妹妹亦隨即感激哥哥邀請。Kelvin笑說:「好喇!唔該晒你,你可以返去陪媽媽睇騷。」

Kelvin受訪時,說:「好似發咗場夢咁,籌備咗兩個月,上台唱兩首歌,好快就已經唱最後一首。不過我都好享受唱歌,我成場不停咁會心微笑。」談到下一站是否挑戰紅館?他說:「我真係無咩所謂,呢個場啲聲都好靚。咁我當然想去紅館,但係我唔會強求,我係佛系歌手。」談到跟妹妹合作,他說妹妹都很喜歡音樂,但妹妹現職幼稚園教師,亦有其他喜愛的工作。問到妹妹是否想入行?他笑說:「我叫佢唔好,最緊要做啲自己鍾意嘅野。(做首合唱歌同妹妹唱?)唔好喇!我自己啲歌都未搞得掂。」(攝影:羅安強)

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽