HK$150 預付卡 一年有 20G,最啱 4G IP Camera 使用
2018年05月18日18:47

香港數據 SIM 卡愈來愈平,繼早前的月費減價戰及無月費計劃後,這次的減價戰殺到「年卡」市場。

SmarTone 繼年初推出子品牌自由鳥後,這次利用新品牌「ValueGB」推出年卡。正價 HK$238 有 10GB 一年用量,無通話分鐘,適合玩遊戲、網店覆客用 WhatsApp 機、兒童定位智能手錶或一些運用 4G SIM 卡的戶外 IP Camera。

值得留意的是在 2018 年 9 月 30 日前開卡可以享有額外 10GB 用量及 2,000 本地通話分鐘,即 HK$238 有 20GB 一年用量,每 GB 只係 HK$11.9。但如果你不在官網買,在鴨寮街買的話,售價最平只是 HK$150,即每 GB 只要 HK$7.5,用呢個價來睇小朋友真係抵到爛。

Arlo 出嘅 4G LTE 戶外 IP Camera,聽講係啲村屋區好多裝來昅住啲村口位。

原文連結:

HK$150 預付卡 一年有 20G,最啱 4G IP Camera 使用

相關文章:

Panasonic發表全新P95入門手機

Android 資訊雜誌

Android 資訊雜誌 (android-hk.com) 成立於 2010 年 1 月 31 日,是首個以 Google Android 為主題的中文網上雜誌,以「每天更新,Android 資訊不斷送上」為宗旨,目標成為 Android 手機用戶及愛好者必看的網站。

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽