靚靚再遇陳法蓉無尷尬
2018年05月07日03:00
靚靚大讚活動機構幫助了很多缺水的地方,亦令更多人懂得珍惜食水。

【星島日報報道】前年梁小冰與陳法蓉因「慧妍雅集」的會服問題起拗撬,袁詠儀(靚靚)因力撐梁小冰而跟陳法蓉鬧翻;前晚靚靚與陳法蓉齊出席慧妍雅集晚宴,兩人同場,靚靚直言心口有個勇字,對事不對人,沒感到尷尬。

前晚袁詠儀應邀出席慧妍雅集晚宴,同場還有她為撐梁小冰而反面的陳法蓉。問靚靚有否與陳法蓉碰面而尷尬?她即說:「我無野,我係對事唔係對人,心口亦有個勇字,而我忙於跟身旁的李丞責和關之琳分別傾風水命理及美容,獲益良多,連食野都無時間,加上十時許已離開趕往另一派對了。再且,當晚好多人,我唔係刻意搵人打招呼的人,但碰到面也會打個招呼,我係惡、但有禮貌的!」隨後再補充自言是說話大聲、並非惡,場面搞笑。慧妍雅集晚宴還邀得王灝兒及王浩信獻唱,蘇永康以神秘嘉賓身分現身會場。

昨日靚靚、任賢齊、梁漢文和鄧麗欣為《點滴揹水Walk & Run》主持開幕典禮,靚靚發揮母愛,跟現場的小男孩又抱又玩,場面溫馨。靚靚指很遺憾未能帶兒子張慕童(魔童)做探訪,原本昨日她有叫魔童一同出席,但魔童說放假想休息。她指魔童還細,會教他不要開着水喉刷牙、洗臉和沖涼,以免浪費食水。提到母親節在即,靚靚卻稱:「我沒留意,阿仔亦沒有意識。其實嚴母好慘,屋企都好懸殊,只有父親節、沒有母親節,阿仔起身只會叫嗲哋,心情好才會主動搵我,希望將來他明白我的苦心。(可會叫老公張智霖送包包補償?)老公一定會話『你又唔係我阿媽』,其實我都無所謂,反而會向媽媽、奶奶、契媽等送花。」

另外,因醉駕正履行社會服務令的梁漢文透露在進行一些文職事宜,而工作已全面回復,他透露Big 4已重組並展開巡迴演唱,將先到佛山和山西等地,而他原定到山西開個唱則要順延到年底。在旁的好友兼老闆小齊也幫口為梁漢文講好話說:「他很積極和正面,他(醉駕)是無心的,希望大家多留意他的工作表現。他還很乖,前一晚有同事生日,他全晚只飲汽水。」梁漢文笑言希望找他做汽水代言人。

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽