幫襯女僕餐廳被扯乾 張敬軒大嗌好攰
2018年05月04日14:26
飲杯野食下野都要搞咁多野,軒仔話真係攰。

【星島日報報道】張敬軒正為6月紅館個唱積極籌備,早前他跟電台DJ細So去了日本做直播節目,還忙里偷閒到「女僕餐廳」朝聖。一入到餐廳,女僕們即大嗌:「我哋嘅主人番嚟啦!」軒仔戰戰兢兢行入去坐低,被問到名字,細So老實作答,隨即又不想用真名,軒仔於是靈機一觸話細So叫「農夫,FAMA」,自己就叫「C君」。

叫完飲料送上後,他們要先跟住兩位女僕唸一堆說話,足足講了20秒,說是令飲品變得好味的「咒語」;再來食物,軒仔即笑謂:「畀我抖吓得唔得,very tired。」不過女僕聽錯,以為軒仔肚餓:「very hungry?」老規矩,食之前又要為食物添加「愛情」,今次除了講,仲要跟住女僕做很「kawaii」的動作,又做了10秒。做完後,以為有得食,餐廳卻突然熄燈,音樂響起,一眾女僕拎住咪出來又唱又跳,但食物還未落肚。

表演完畢,突然有人叫軒仔,原來余安安都來這間女僕餐廳,軒仔搞笑說:「我哋即刻要變男僕呀! 」安安姐很配合說:「服侍我啦!」最後,女僕請「C君主人」和「FAMA主人」跟他們合照,二人頭上戴住對貓耳仔好可愛。離開女僕餐廳,軒仔即鬆口氣,說:「真係好攰,食餐飯好似飲咗4餐茶咁樣。」

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽