古巨基見老婆露臍即嚇親 周慧敏爆當年幫手保密地下情  
2018年04月04日18:58

【星島日報報道】古巨基下月於紅館舉行演唱會,昨晚他於私人工作室率先舉行兩場小型音樂會,先於工作室的浴室中,跟網民進行「浴室Music Live 」,接著於廚房舉行「阿基廚房」私人派對,兩個Live加起來有超過百萬觀眾同步觀看。

基仔與樂隊齊齊穿上浴袍,自稱是最新組合「浴袍團」,唱大熱經典金曲外,還讓歌迷網上即時點播,有歌迷因爲浴室場景就點了范曉萱的卡通健康歌《我愛洗澡》,又有歌迷點了劉德華的國語舊歌《馬桶》,以為可以難倒基仔,但愛唱歌的基仔點甚麼都能唱。

玩完廁所,基仔一班好朋友周慧敏、雷頌德及雷太、森美都來了現場做直播,與網民邊吹水邊唱歌。基仔好友如關心妍、方力申等都有在社交平台同步觀看及打氣,連容祖兒收工後也衝進來支持及點唱《花灑》。身為基仔好友兼演唱會音樂總監的雷頌德,更大爆基仔與老婆Lorraine的地下情令他保守秘密得十分辛苦,「明明知係佢條女啦,連我老婆有次也爆響口話你條女,但係佢兩個都係唔出聲,唔認唔知唔理,搞到我哋一班朋友其實扮唔知都扮得好辛苦,到前幾年,有1日佢突然間話,唔該幫我寫首歌畀Lorraine,我就好開心大笑,問佢寫咩歌?寫首《最佳助手》呀?基仔先話唔好玩啦,我結婚啦!當時我真係好開心!好啦你終於肯認,以後唔駛咁煩,哈哈。」雷頌德爆完忍得辛苦,隨即有網民抵死留言:「咁你係咪同黎明守秘密都守得好辛苦?」

周慧敏又爆Lorraine當年與基仔拍拖後有大變化,因為未拍拖前的Lorraine平日會穿短裙、低領衫,拍拖後就算大熱天時都包到實,「我硬係感覺到佢兩個有野啦!我識古太仲早過基仔,不過我都係扮唔知囉,明明見到古太成個人打扮變晒都唔出聲囉。」基仔亦搞笑爆料:「我冇迫老婆著密實!當年佢第1次帶我入電台派歌宣傳,佢著露臍裝,成個肚臍畀我睇晒,我睇到眼都突埋。」

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽