【韓國|首爾。弘大少女打卡點!粉紅玻璃屋!】
2018年03月28日11:23

Café X化妝品

韓國的Café各有特色,位於弘大,有一間全粉紅色玻璃屋Café,吸引唔少鐘意粉紅色的少女打卡呃Like。除咗可以品嚐精美的甜品,行上Café 二樓有得售賣Vant 36.5韓國品牌人氣化妝品,每樣產品都是經過韓國皮膚科安全試驗,純天然對人體無害的原料,因此適合敏感性肌膚,啱曬貪靚的少女。

▲全粉紅色玻璃屋,好似Barbie屋企一樣,未入門口忍唔住影相。

▲Café 有提供戶外座位,地板佈置草皮,約埋一班少女來這裡聚會,食甜品傾心事都唔錯。

▲二樓係Vant 36.5韓國品牌化妝品展區,少女們食完甜品後可以去睇下。如果唔好彩食完甜品先發現冇帶你要的化妝品去補妝,呢到隨時解救你。

▲馬卡龍進化咗唔係Cream夾心,而係用士多啤梨。再配一杯夏日清涼解暑的淺藍色特飲,好Fresh的感覺湧過來。

Volkswagen

Vant 36.5 Menon

地址:首爾麻浦區西橋洞342-10

電話:02-511-5925

文字來源:香港人.歎世界/圖片來源:mirigurume、何國銘、Katherine Shen

相關文章:

【韓國|首爾。新沙洞林蔭道傳統日式拉麵專門店!】

【韓國|首爾。繁華鬧市中的小小動物園】

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽